fbpx

Družinski park Stari vrh – adrenalinski navdušenci

Aktivnosti, Gorenjska

Zabava v senci drevesnih krošenj se nahaja tih pod zgornjo postajo sedežnice na Starem vrhu. Adrenalinski park je primeren je za vse generacije, tudi za malčke od 2. leta naprej.

Adrenalinski park deluje že četrto sezono

 • 6 prog
 • 8 metrov visoka plezalna stena
 • prosti pad
 • QuickFly
 • 400 metrov dolg zip-line

Proge si postopoma sledijo po višini in težavnosti, kar omogoča odlično priložnost za premagovanje strahu pred višino. Inštruktorji parka so vedno v bližini in pomagajo z nasveti ter vzpodbujajo obiskovalce pri premagovanju posameznih ovir. Nad parkom je restavracija, za popestritev dneva pa je markiranih kar nekaj lahkih pohodnih poti.

Prednost parka je varovalo Saferoller, ki omogoča lahko uporabo in je vpeto celotno pot, brez prepenjanja, kar omogoča varno in sproščeno uporabo parka ne glede na starost.

PROGE po težavnosti

 • Rumena proga – Prvi sklop je primeren za vse odrasle in za otroke od 2. leta naprej. Otroci morajo biti v spremstvu staršev, za malo starejše otroke pa je priporočljiva tudi uporaba plezalne stene.
 • Bela proga – Drugi sklop je že varovan s pasom in Saferollerjem. Proga je na višini med 1 in 2 metroma. Primeren je za vse nad 4. leto starosti.
 • Oranžna proga – Tretji sklop je varovan z varnostnim pasom in varovalom, s katerim drsimo po jeklenici (Saferoller). Primeren je za vse, ki so starejši od 6 let.
 • Zelena proga – ​Tretji sklop je primeren za vse, ki so starejši od 9 let oziroma merijo 160 cm z iztegnjenimi rokami. Tudi ta del je varovan z varovalom Saferoller, ki je od začetka do konca proge pritrjen na jeklenico.
 • Modra proga – Četrti sklop je nekoliko težji in inštruktor oceni ali bo obiskovalec sposoben opraviti progo ali ne. ​
 • Rdeča proga – Peti sklop je namenjen vsem mlajšim, ki še ne morejo na veliki zip-line. Proga je sestavljena iz šestih spustov in dveh lahkih vaj. Posebnost rdeče proge je višina na kateri smo. Na nekaterih mestih tudi 15 m.

Priporočljiva oprema

Pri obisku parka se priporoča športna zaprta obutev in dolge rokave, saj je v parku vedno, kakšna stopinja manj. Za obisk večjih skupin se je potrebno prej naročiti, sicer pa naročilo v park prej ni potrebno. Park je v primeru dežja ali močnega vetra zaprt.

Poleg obiska parka ponujajo še piknik prostor, praznovanje rojstnih dni z animacijo otrok in teambuildinge.

Cenik, odpiralni čas, dodatno ponudbo in vse ostale informacije lahko najdete na www.druzinskipark.si, vse pomembne informacije redno objavljajo tudi na FB: Družinski park Stari vrh.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]