fbpx

Država Washington – med Pacifikom in vulkani

Novice

V filmskih mestecih, bavarskih enklavah in Divjemu zahodu Ob skrajnem severozahodnem robu ZDA, tam nekje med Pacifikom, deževnim pragozdom, trajekti do Aljaske, kadečo se Mt. St. Helens, prizoriščem Twin Peaksa in rumenimi žitnimi polji leži Washington. Čeprav to zvezno državo mnogi zamenjujejo s prestolnico, pa vam dajo Washingtonci takoj vedeti, da so milje stran od […]

V filmskih mestecih, bavarskih enklavah in Divjemu zahodu

Ob skrajnem severozahodnem robu ZDA, tam nekje med Pacifikom, deževnim pragozdom, trajekti do Aljaske, kadečo se Mt. St. Helens, prizoriščem Twin Peaksa in rumenimi žitnimi polji leži Washington.

Čeprav to zvezno državo mnogi zamenjujejo s prestolnico, pa vam dajo Washingtonci takoj vedeti, da so milje stran od zadrgnjenega Kapitolskega griča in urbane džungle D. C.-ja.

Mistična pacifiška obala narodnega parka Olympic.

Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic

To je prostrana dežela, polna nasprotij in skrajnosti – obalni pas je zavit v gost pas pacifiških meglic, ki se počasi vlečejo od živopisanih morskih zvezd, ki ob oseki prekrivajo prodnate zalive, do bohotnega, z mahovi in lišaji prepredenega deževnega pragozda narodnega a parka Olympic….


Sledite nam


RSS Ustavi se!