fbpx

Dunaj prijazen do vozil na zemeljski plin

Novice

Mestne oblasti se zavedajo okolijskih težav Dunaj postaja vse bolj okolijsko zavedna prestolnica, saj bodo začele mestne oblasti subvencionirati vozila na zemeljski plin. Mesto se je odločilo, da bo s 3.000 evri subvencioniralo taksije, ki bodo vozili na zemeljski plin, Dunajčani, ki bodo svoje jeklene konjičke vozili na zemeljski plin, pa naj bi prejeli po […]

Mestne oblasti se zavedajo okolijskih težav

Dunaj postaja vse bolj okolijsko zavedna prestolnica, saj bodo začele mestne oblasti subvencionirati vozila na zemeljski plin.

Mesto se je odločilo, da bo s 3.000 evri subvencioniralo taksije, ki bodo vozili na zemeljski plin, Dunajčani, ki bodo svoje jeklene konjičke vozili na zemeljski plin, pa naj bi prejeli po 1.000 evrov. Akcija subvencioniranja bo trajala od 1. junija do konca maja 2010.

“Že dve leti subvencioniramo avtomobile na zemeljski plin, s spodbujanjem tovrstnih taksijev pa želimo nagovoriti nove ciljne skupine in tako prispevati k zmanjšanju onesnaževanja okolja s prometom,” je pojasnila dunajska mestna svetnica Ulli Sima.

Zemeljski plin vse bolj razširjen
Po Dunaju vsak dan vozi približno 4.000 taksijev, od tega jih 50 že poganja zemeljski plin.


Sledite nam


RSS Ustavi se!