fbpx

Dunaj prijazen do vozil na zemeljski plin

Novice

Mestne oblasti se zavedajo okolijskih težav Dunaj postaja vse bolj okolijsko zavedna prestolnica, saj bodo začele mestne oblasti subvencionirati vozila na zemeljski plin. Dunajske oblasti bi rade, da se po njihovih ulicah vozi čim več vozil na zemeljski plin. Foto: Tina Vovk Mesto se je odločilo, da bo s 3.000 evri subvencioniralo taksije, ki bodo […]

Mestne oblasti se zavedajo okolijskih težav

Dunaj postaja vse bolj okolijsko zavedna prestolnica, saj bodo začele mestne oblasti subvencionirati vozila na zemeljski plin.

Dunajske oblasti bi rade, da se po njihovih ulicah vozi čim več vozil na zemeljski plin.

Foto: Tina Vovk

Mesto se je odločilo, da bo s 3.000 evri subvencioniralo taksije, ki bodo vozili na zemeljski plin, Dunajčani, ki bodo svoje jeklene konjičke vozili na zemeljski plin, pa naj bi prejeli po 1.000 evrov. Akcija subvencioniranja bo trajala od 1. junija do konca maja 2010.

“Že dve leti subvencioniramo avtomobile na zemeljski plin, s spodbujanjem tovrstnih taksijev pa želimo nagovoriti nove ciljne skupine in tako prispevati k zmanjšanju onesnaževanja okolja s prometom,” je pojasnila dunajska mestna svetnica Ulli Sima….

 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Kako se otroci učijo komunikacije
  Ko otroci preživljajo čas z najpomembnejšimi ljudmi v svojem življenju, razvijajo pomembne odnosne veščine, kot so dobro komuniciranje in poslušanje, tolmačenje obrazne mimike, razumevanje nebesedne komunikacije, deljenje in žrtvovanje. Kako to poteka, nam približa Andreja Vukmir Brenčič.
 • Video: Odprt pogovor z zdravnikom – Sašo Rebolj, dr. med.
  Priljubljeni moderator foruma na Med.Over.Net, urgentni zdravnik in direktor zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik, nam v pogovoru s Polono Požgan na svoj način in z dobro mero humorja prikaže svet v zakulisju ambulant.
 • Loti Palmer: Prepoznajte (narcistične) metode manipulacije
  Oseba z narcističnimi lastnostmi (ali motnjo) potrebuje občutek, da je svet okoli nje tak, kot ga vidi in razume ona, zato si za dosego tega cilja pomaga z različnimi sredstvi. Glavno med njimi je manipulacija. Spoznajte najbolj pogoste oblike in se jim z znanjem in veščinami uprite.
 • Vsak človek ima v sebi čarobno vilo
  Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi imel čarobno moč iz pravljic in bi z njo premikal gore, si uresničeval skrite želje ali pa se maščeval ljudem, ki so nas prizadeli. Tudi jaz imam kdaj tako željo.
 • Ustavi se in prisluhni … zvokom narave … glasu tišine … sočloveku … sebi
  Kaj se zgodi, ko se naše telo umiri, pozornost prenesemo na to, kar čutimo in manj, kar mislimo, ter se prepustimo tihemu opazovanju tega, kar nas v naravi obdaja in kar se v nas naravno poraja?