fbpx

Dvigovanje vodne gladine: Avstralska obalna naselja so v nevarnosti

Novice

Sydney – Avstralija bo morda morala prisiliti državljane, da se izselijo iz obalnih območij zaradi višanja vodne gladine, ki ogroža na tisoče domov. Nacionalna služba za spremembe morske gladine je izdala poročilo, kjer opozarja, da je potrebno takojšnje ukrepanje za zaščito avstralske obale. Gladina morja naj bi v naslednjih letih narasla za osemdeset centimetrov. Avstralska […]

Sydney – Avstralija bo morda morala prisiliti državljane, da se izselijo iz obalnih območij zaradi višanja vodne gladine, ki ogroža na tisoče domov. Nacionalna služba za spremembe morske gladine je izdala poročilo, kjer opozarja, da je potrebno takojšnje ukrepanje za zaščito avstralske obale. Gladina morja naj bi v naslednjih letih narasla za osemdeset centimetrov.

Avstralska obala je v nevarnosti.


Foto: Dokumentacija Dnevnika

V poročilu, ki je sicer vsebovalo skoraj petdeset priporočil, so med drugim zapisali, da bi vlada morala uvesti zakone, ki bi prepovedovali nadaljnje naseljevanje na obalnih območjih…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!