fbpx

Edini hotel, ki si ne zasluži niti ene zvezdice

Novice

Njihovo geslo: Kjer ste edina “zvezdica” vi! Spoznajte hotel, čigar glavni čar so špartanske razmere: skupne kopalnice, gole stene, brez dnevne svetlobe in televizije, namesto kurjave pa termoforji. Da, to je “Null Stern Hotel” – prvi hotel, ki se lahko “pohvali” s tem, da po uradni kategorizaciji ne premore niti ene same samcate zvezdice. Hotel, […]

Njihovo geslo: Kjer ste edina “zvezdica” vi!

Spoznajte hotel, čigar glavni čar so špartanske razmere: skupne kopalnice, gole stene, brez dnevne svetlobe in televizije, namesto kurjave pa termoforji.

Da, to je “Null Stern Hotel” – prvi hotel, ki se lahko “pohvali” s tem, da po uradni kategorizaciji ne premore niti ene same samcate zvezdice. Hotel, ki bi sicer moral svoja vrata odpreti v začetku leta, a se to do zdaj še ni zgodilo, sta si omislila švicarska brata dvojčka Frank in Patrik Riklin, ki želita z izjemno skromnimi bivalnimi okoliščinami nasprotovati razkošju, megalomanskosti in izobilju, za katerimi se žene moderna družba.
Kurjava? Kje pa! Preveč razkošno!

Stoodstotno nasprotje hotelu s sedmimi zvezdicami.

Foto: www.null-stern-hotel.ch

Tako sta si zamislila, da bosta v hotel spremenila opuščeni jedrski bunker v kraju Sevelen, okoli uro vožnje od Züricha. “Želiva predstavljati nasprotje dubajskemu hotelu Burdž Al Arab s sedmimi zvezdicami,” sta dejala. In uspelo jima je. Kot ‘poskusne zajčke’ sta povabila nekaj prostovoljcev, ki so bili nad izjemno skromno opremljenimi sobami z več posteljami, tudi pogradi, in skupnimi tuši naravnost navdušeni. Za podzemni bunker, ki se hvali z nič zvezdicami, se seveda ne spodobi, da bi obiskovalce greli topli radiatorji. Namesto tega so jim na voljo le termoforji, tanke sive odeje in dodatni par copat, s katerimi drsajo po hladnih betonskih tleh….

 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.