fbpx

Edini hotel, ki si ne zasluži niti ene zvezdice

Novice

Njihovo geslo: Kjer ste edina “zvezdica” vi! Spoznajte hotel, čigar glavni čar so špartanske razmere: skupne kopalnice, gole stene, brez dnevne svetlobe in televizije, namesto kurjave pa termoforji. Da, to je “Null Stern Hotel” – prvi hotel, ki se lahko “pohvali” s tem, da po uradni kategorizaciji ne premore niti ene same samcate zvezdice. Hotel, […]

Njihovo geslo: Kjer ste edina “zvezdica” vi!

Spoznajte hotel, čigar glavni čar so špartanske razmere: skupne kopalnice, gole stene, brez dnevne svetlobe in televizije, namesto kurjave pa termoforji.

Da, to je “Null Stern Hotel” – prvi hotel, ki se lahko “pohvali” s tem, da po uradni kategorizaciji ne premore niti ene same samcate zvezdice. Hotel, ki bi sicer moral svoja vrata odpreti v začetku leta, a se to do zdaj še ni zgodilo, sta si omislila švicarska brata dvojčka Frank in Patrik Riklin, ki želita z izjemno skromnimi bivalnimi okoliščinami nasprotovati razkošju, megalomanskosti in izobilju, za katerimi se žene moderna družba.
Kurjava? Kje pa! Preveč razkošno!

Stoodstotno nasprotje hotelu s sedmimi zvezdicami.

Foto: www.null-stern-hotel.ch

Tako sta si zamislila, da bosta v hotel spremenila opuščeni jedrski bunker v kraju Sevelen, okoli uro vožnje od Züricha. “Želiva predstavljati nasprotje dubajskemu hotelu Burdž Al Arab s sedmimi zvezdicami,” sta dejala. In uspelo jima je. Kot ‘poskusne zajčke’ sta povabila nekaj prostovoljcev, ki so bili nad izjemno skromno opremljenimi sobami z več posteljami, tudi pogradi, in skupnimi tuši naravnost navdušeni. Za podzemni bunker, ki se hvali z nič zvezdicami, se seveda ne spodobi, da bi obiskovalce greli topli radiatorji. Namesto tega so jim na voljo le termoforji, tanke sive odeje in dodatni par copat, s katerimi drsajo po hladnih betonskih tleh….

 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.