fbpx

Edini hotel, ki si ne zasluži niti ene zvezdice

Novice

Njihovo geslo: Kjer ste edina “zvezdica” vi! Spoznajte hotel, čigar glavni čar so špartanske razmere: skupne kopalnice, gole stene, brez dnevne svetlobe in televizije, namesto kurjave pa termoforji. Da, to je “Null Stern Hotel” – prvi hotel, ki se lahko “pohvali” s tem, da po uradni kategorizaciji ne premore niti ene same samcate zvezdice. Hotel, […]

Njihovo geslo: Kjer ste edina “zvezdica” vi!

Spoznajte hotel, čigar glavni čar so špartanske razmere: skupne kopalnice, gole stene, brez dnevne svetlobe in televizije, namesto kurjave pa termoforji.

Da, to je “Null Stern Hotel” – prvi hotel, ki se lahko “pohvali” s tem, da po uradni kategorizaciji ne premore niti ene same samcate zvezdice. Hotel, ki bi sicer moral svoja vrata odpreti v začetku leta, a se to do zdaj še ni zgodilo, sta si omislila švicarska brata dvojčka Frank in Patrik Riklin, ki želita z izjemno skromnimi bivalnimi okoliščinami nasprotovati razkošju, megalomanskosti in izobilju, za katerimi se žene moderna družba.
Kurjava? Kje pa! Preveč razkošno!

Stoodstotno nasprotje hotelu s sedmimi zvezdicami.

Foto: www.null-stern-hotel.ch

Tako sta si zamislila, da bosta v hotel spremenila opuščeni jedrski bunker v kraju Sevelen, okoli uro vožnje od Züricha. “Želiva predstavljati nasprotje dubajskemu hotelu Burdž Al Arab s sedmimi zvezdicami,” sta dejala. In uspelo jima je. Kot ‘poskusne zajčke’ sta povabila nekaj prostovoljcev, ki so bili nad izjemno skromno opremljenimi sobami z več posteljami, tudi pogradi, in skupnimi tuši naravnost navdušeni. Za podzemni bunker, ki se hvali z nič zvezdicami, se seveda ne spodobi, da bi obiskovalce greli topli radiatorji. Namesto tega so jim na voljo le termoforji, tanke sive odeje in dodatni par copat, s katerimi drsajo po hladnih betonskih tleh….

 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!