fbpx

EGIPT: Hurgada, vetrovno mesto

Novice

d kakšnimi petnajstimi leti sta na ozemlju današnjega mesta stala dva hotela, obkrožali pa so ju kilometri praznih peščenih plaž. Nekoč majhna ribiška vas je do danes zrasla v pravo naselje hotelov.

Obkrožajo ga kilometri puščave, katerih pesek se ob vsakdanjih vetrovnih dneh zažira v kožo.

Hurgada

Hurgada je mesto, zgrajeno za turiste, ki se radi potapljajo in šnorklajo. Nedaleč stran ležijo namreč koralni grebeni, kjer se skrivajo najrazličnejše vrste rib.

Če niste strastni raziskovalec morja ali vas poležavanje na plaži ne veseli, v tem mestu ne boste imeli kaj početi.

Debata na forumu Kam in kako na počitnice

/…/ midva sva bila lansko leto v Hurgadi. Hurgada nima toliko koralnih grebenov pri hotelski plaži kot je to v šarmu. Midva sva bila v hotelu seagul resort. Bilo je resno zelo lepo in nepozabno in tudi midva se nameravava nekoč še vrniti tja… šla sva si pa ogledat piramide, vendar je do tja kar nekaj vožnje (mislim da nekje 6 ur). Pa šla sva še na izlet z ladjo, na koralni greben – nepozabno. /…/”

Tema na forumu: Hurgada

Kot je že Karl May opisoval v knjigi Lovci na sužnje, še danes drži, da se popotnik oziroma turist v Egiptu ne sme zanesti na poštenost prodajalcev. V Hurgadi, kjer večina prebivalcev živi od turizma, to še posebej velja. Ogoljufati vas bodo poskušali na vsakem koraku. Vendar jim boste že z majhno mero pozornosti in previdnosti pokazali, da niste naivna vreča denarja na dveh nogah, kot si oni predstavljajo.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!