fbpx

EGIPT: Hurgada, vetrovno mesto

Novice

d kakšnimi petnajstimi leti sta na ozemlju današnjega mesta stala dva hotela, obkrožali pa so ju kilometri praznih peščenih plaž. Nekoč majhna ribiška vas je do danes zrasla v pravo naselje hotelov.

Obkrožajo ga kilometri puščave, katerih pesek se ob vsakdanjih vetrovnih dneh zažira v kožo.

Hurgada

Hurgada je mesto, zgrajeno za turiste, ki se radi potapljajo in šnorklajo. Nedaleč stran ležijo namreč koralni grebeni, kjer se skrivajo najrazličnejše vrste rib.

Če niste strastni raziskovalec morja ali vas poležavanje na plaži ne veseli, v tem mestu ne boste imeli kaj početi.

Debata na forumu Kam in kako na počitnice

/…/ midva sva bila lansko leto v Hurgadi. Hurgada nima toliko koralnih grebenov pri hotelski plaži kot je to v šarmu. Midva sva bila v hotelu seagul resort. Bilo je resno zelo lepo in nepozabno in tudi midva se nameravava nekoč še vrniti tja… šla sva si pa ogledat piramide, vendar je do tja kar nekaj vožnje (mislim da nekje 6 ur). Pa šla sva še na izlet z ladjo, na koralni greben – nepozabno. /…/”

Tema na forumu: Hurgada

Kot je že Karl May opisoval v knjigi Lovci na sužnje, še danes drži, da se popotnik oziroma turist v Egiptu ne sme zanesti na poštenost prodajalcev. V Hurgadi, kjer večina prebivalcev živi od turizma, to še posebej velja. Ogoljufati vas bodo poskušali na vsakem koraku. Vendar jim boste že z majhno mero pozornosti in previdnosti pokazali, da niste naivna vreča denarja na dveh nogah, kot si oni predstavljajo.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.