fbpx

Enodnevni izlet v Videm

Potovanja

V okolici mesta je ogromno možnosti za nakupovanje.

Videm je prestolnica italijanske pokrajine Furlanije, s čudovitim arhitekturnim pečatom, ki so ga mestu pustili Benečani. Od Slovenije je oddaljen manj kot 40 kilometrov in je zaradi avtoceste dovolj blizu,da se tja odpravimo na enodnevni izlet.

Ob obisku starega mestnega jedra, nas bodo tlakovane ulice vodile na številne trge. Tam ne manjka pravih italijanskih kavarn, simpatičnih lokalnih trgovinic in arhitekturnih znamenitosti kot so videmski grad, mestna hiša, sedež patriarhov in osrednji trg San Giacomo. V 13. stoletju so v Vidmu postavili sedež Oglejskega patriarhata, danes pa v njem živi približno 100 tisoč prebivalcev.

šopingiranje: ” Hm… odvisno kaj iščeš. Sicer redno hodim v Videm, v Artenija, ampak za otroke je tam bolj malo. Imaš sicer Armanija, Ralph Lauren, Benetton in nekaj športnega in fensi še za dojenčke. Drugih centrov ne poznam dovolj dobro, da bi ti svetovala, je pa v vsakem veliko trgovin, mogoče Fiera citta.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.