fbpx

Enodnevni izlet v Videm

Potovanja

V okolici mesta je ogromno možnosti za nakupovanje.

Videm je prestolnica italijanske pokrajine Furlanije, s čudovitim arhitekturnim pečatom, ki so ga mestu pustili Benečani. Od Slovenije je oddaljen manj kot 40 kilometrov in je zaradi avtoceste dovolj blizu,da se tja odpravimo na enodnevni izlet.

Ob obisku starega mestnega jedra, nas bodo tlakovane ulice vodile na številne trge. Tam ne manjka pravih italijanskih kavarn, simpatičnih lokalnih trgovinic in arhitekturnih znamenitosti kot so videmski grad, mestna hiša, sedež patriarhov in osrednji trg San Giacomo. V 13. stoletju so v Vidmu postavili sedež Oglejskega patriarhata, danes pa v njem živi približno 100 tisoč prebivalcev.

šopingiranje: ” Hm… odvisno kaj iščeš. Sicer redno hodim v Videm, v Artenija, ampak za otroke je tam bolj malo. Imaš sicer Armanija, Ralph Lauren, Benetton in nekaj športnega in fensi še za dojenčke. Drugih centrov ne poznam dovolj dobro, da bi ti svetovala, je pa v vsakem veliko trgovin, mogoče Fiera citta.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!