fbpx

Europa-Park v Nemčiji

Mesta, Nasveti, Potovanja, Zanimivosti

V priljubljenem nemškem tematskem parku se je konec maja 2019 odprl nov doživljajski hotel Krønasår, ki pravzaprav spominja na naravoslovni muzej.

Ljubitelje doživetij in radovedneže, ki jih zanima znanost, čaka nepozabna pustolovščina. Že ob prihodu v hotel jih namreč pričaka mistični in mogočni skelet morske kače Svalgur.

Krønasår, otroška postelja v Europa-Parku © Europa-Park

V dih jemajočem nordijskem ambientu je za pustolovske sanje na voljo 1300 postelj v 276 udobnih tematskih sobah za velike in male, ki pa se lahko odločijo tudi za najem suite v velikosti 92 m2. Gostje imajo direkten dostop do vodnega sveta Rulantica, ki je s hotelom povezan z mostom.

Bili smo v Europa-parku. Odlično doživetje.

“Mission Astronaut”

V letošnji sezoni se lahko obiskovalci poleg številnih veselijo tudi filma Mission Astronaut v 360-stopinjskem pogledu, ki omogoča spektakularen vpogled v raziskovanje vesolje. V filmu astronavta Alexander Gerst in Thomas Pesquet pripovedujeta o pripravah na dolgo potovanje, vi pa se boste med ogledom počutili, kot da ste na poti tja tudi sami.

Europa-Park, hotel Bell Rock © Europa-Park

Novo – skandinavski svet

Konec meseca maja se odprl pisan skandinavski svet s številnimi kulinaričnimi ponudbami in možnostmi za nakupovanje. Severnjaki vas bodo navdušili s pisanimi fasadami, restavracijo na fjordu, okrepčevalnico in stojnico s sladoledom, pa tudi trgovini “Sportsbutikk” in “Snorri’s Varehus”, Nizozemci pa od 12. julija pripravljajo zabavo in doživljajske filme za najmlajše. Francosko tematsko področje ponuja možnost zabave na kar dve atrakcijah naenkrat:  izbirate lahko med klasično vožnjo s hitrim vlakcem in napeto vožnjo na vrtiljaku CanCan Coaster ali pa inovativnim doživetjem virtualne resničnosti in futurističnim izletom z vlakcem Eurosat Coastiality. Podobna dogodivščina je na voljo tudi na avstrijskem tematskem področju, kjer se obiskovalci zabavajo s slonjimi liki in priljubljenim komedijantom in umetnikom Ottom Waalkesom na divji vožnji skozi Vzhodno Frizijo.

Obiščite Europa-Park, največji zabaviščni park Nemčije – Od Vikingov do vesolja

“Meni je tudi Europa park zakon. Primeren je za večje in manjše otroke in za odrasle. Itak je vsega preveč, tako da niti pod razno v enem dnevu ne moreš obdelat vseh stvari, lahko pa obdelaš vse, ki so za določeno starost primerne.”

Forum: Kam in kako na počitnice

Sledite nam


RSS Ustavi se!