fbpx

Europa-Park

Potopisi, Potovanja, Zanimivosti

Doživetja iz izleta v EUROPA-PARK

Naše potovanje se je začelo v nedeljo malo čez polnoč. Peljali smo se čez Avstrijo, mimo Münchena proti Stuttgartu. Do mesta Karlsruhe smo prevozili že več kot 700 km. Nato smo se obrnili proti Strasbourg-u ter po 7 urah in pol pripeljali na cilj. Mesto Rust-Europa park. Otroci so večino poti prespali.

Ob 8.uri zjutraj smo se zglasili na recepciji hotela Santa Izabella, kjer smo prejeli vstopnice za zabaviščni park. Hotelski gostje imajo poseben vhod v park. Poleg tega vstopijo v park pol ure pred drugimi gosti.

Tematski park

Europa-park je tematski park. Razdeljen je na dežele: Nemčija, Italija, Francija, Švica, Grčija, Anglija, Rusija, Nizozemska, Skandinavija, Avstrija, Španija, Portugalska in Islandija. V parku sta še deželi Začaran gozd in Otroški svet, ki sta posebej narejeni za malčke.

Dežele so med seboj povezane s panoramskimi vlakci tako, da razdalje med njimi niso prehude.

Naši otroci so stari 7, 9 in 11 let. Za atrakcije, kjer je omejitev glede na višino otroka priporočam, da je otrok velik točno toliko, kot je zahtevano, ker so uslužbenci zelo strogi in izločajo otroke, ki niso dovolj visoki.

Dežele v Europa parku

Začeli smo v Avstriji, kjer smo se za začetek zapeljali na Alpine vlakcu, ki z vso hitrostjo drvi skozi jamo diamantov in škratov. Nato smo se dodobra namočili na vodni atrakciji-hlodi ter zavrteli na vrtiljaku »gobica«.

S panoramskim vlakom smo se zapeljali postaje v Rusiji, kjer smo peš odrinili proti Italiji. V Italiji smo se zapeljali z romantičnim vlakom ‘Piccolo-mondo’, od katerega ti še nekaj ur v ušesu odmeva »O sole mio«.

Grad strahov smo raje preskočili, ker smo v daljavi že zagledali deželo Francijo in s tem glavno atrakcijo ‘Eurosat’. To je ogromna kupola, v kateri vozi vlakec. Počasi te skozi temo odpelje do vrha kupole, nato začne odštevali in te skozi snope laserjev in glasne glasbe z vso hitrostjo odpelje navzdol. Za starejša otroka je bilo »megastično«, mali je bil pa kar prestrašen in se s tem vlakcem ni hotel več vozit.

Da smo se malo umirili, smo se postavili v vrsto za ogled parka s panoramskega stolpa. Od tu se šele zaveš razsežnosti Europa-parka.

Peš smo odšli proti Švici, ki je zelo lepa. Veliko živali in dekoracije, vse v alpskem stilu. Mimo prelepih hišic in vodnjakov smo prišli do ‘Swiss bob runa’, kje z bobom voziš po stezi. V tej deželi mi je ostal v spominu prav prijeten vrtiljak avioni (Jungfrau-Gletscherflieger).

Takoj po kosilu, je naš najmlajši že kazal na balone v deželi Grčija. Tudi to je zelo prijeten vrtiljak, prav tak za mamice in otroke. Glavni atrakciji Grčije sta vodni coaster ‘Pozeidon’ ter vlakec ‘Pegasus’. V Grčiji je postaja za ekspresni vlak, ki je klimatiziran. Tu smo se vkrcali in se odpeljali proti Skandinaviji in Nizozemski.

Po napornem čakanju v koloni, smo se veselo vkrcali na ‘Fjord rafting’-vodna atrakcija, ki nas je popeljal po brzicah. Ladja ‘Vindjammer’ je zares posebna ladja. To je velikansko nihalo, ki te zaniha z vso močjo gor in dol. K sreči smo se usedli na sredino ladje, da nihaj ladje ni bil preveč močan. Kar zasmilijo se ti ljudje, ki sedijo na koncu ladje…

Obvezno smo morali še na skodelice in Petra Pana ter letala Rdeči Baron. Otroci so se vozili, midva pa sva uživala v predstavi plesalcev v nizozemskih narodnih nošah.

V Rusiji imajo predstave na ledu in cirkus. Hitri vlakec Evro-mir smo si ogledali le od daleč, ker je bil za naše otroke prezahteven.

Večerjo smo pojedli v Nemčiji, kjer smo našli restavracijo s hitro prehrano Euro-burger. Nato smo se odpeljali proti hotelu. Trdno smo zaspali, tako, da nas je zjutraj zbudil pisk vlakca ‘Atlantica SuperSplash‘, ki je že začel voziti hotelske goste. Zajtrk v hotelu je bil zares obilen in tako dober, da so otroci izjavili, da bi si hotel zaslužil kar 5 zvezdic.

Ker smo si že s hotelskega okna ogledovali vodno atrakcijo ‘Atlantica SuperSplash’, smo takoj zavili v Portugalsko. Zjutraj ni bilo nobene gneče, tako, da smo se zapeljali kar dvakrat. Sledili so vrtiljaki v Španiji, hitri taxiji in London bus v Angliji. Pogledat smo šli še Otroški svet-dežela vikingov in začarani gozd. Oba sta zelo primerna za majhne otroke. Kosilo smo pojedli v veliki samopostrežni restavraciji v Italiji, pice in špagete boloneze seveda. Po kosilu smo ponovili vse vožnje, ki so bile otrokom najbolj všeč. Proti večeru smo odrinili domov.

Moram še povedati, da je Europa-park zelo lep. Je velika mešanica vseh ras in kultur, kar začutiš na vsakem koraku. Park je zelo urejen in čist.


Sledite nam


RSS Ustavi se!