fbpx

Filipinsko otočje

Novice

Filipinsko otočje je naravna znamenitost v pravem pomenu besede: otokov je toliko, da nekateri izmed njih nimajo niti imena. Posuti so med Kitajsko in Avstralijo ter ločijo Kitajsko morje od Tihega oceana. Filipinski vulkanski arhipelag šteje več kot sedem tisoč otokov. Luzon in Mindanao sta velika kot petina Francije; drugi so neverjetno majhni, toda vsi […]

Filipinsko otočje je naravna znamenitost v pravem pomenu besede: otokov je toliko, da nekateri izmed njih nimajo niti imena. Posuti so med Kitajsko in Avstralijo ter ločijo Kitajsko morje od Tihega oceana.

Filipinski vulkanski arhipelag šteje več kot sedem tisoč otokov. Luzon in Mindanao sta velika kot petina Francije; drugi so neverjetno majhni, toda vsi so obljudeni. Če bi hoteli obiskati en otok dnevno, bi potrebovali dvajset let, da bi dodobra spoznali to tropsko otočje, kjer mila klima omogoča dvakratno žetev riža na leto. Filipine že od nekdaj pustošijo tajfuni, ogrožajo pa jih tudi potresi. Ker na teh otokih veliko dežuje, uspevajo na gorskih pobočjih bujni gozdovi, tu in tam pa tudi riževa polja v terasah. Filipinci so seveda tudi ribiči.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!