Filmi, ki te bodo potovalno navdihnili

Potovanja

Poišči navdih in odpotuj.

# Julie in Julia, Pariz in New York

Film o potovanju in ‘bloganju’, sledi življenju Julie Child, ki jo upodobi odlična Meryl Streep. Čez mnogo let, Julie Powell kuha po njeni kuharki knjigi v New Yorku.

Marella: “Casablanca me je pa porazila. Moja pokojna teta je jo je hvalila ob vsaki priložnosti in sem se jo res trudila, pogledat, celo večkrat, ampak mi ne gre. Mora biti kakšna generacijska fora zadaj. Isto kot Gilda, ki je tudi legendaren film, menda, pa se še nisem uspela pripravit, da bi jo gledala.”

Julie in Julia, vir: Nytimes

# Nekoč v Mehiki, Mehika

Film je nadaljevanje filmov El Mariachi in Desperado ter z Antoniom Banderasom, Salmo Hayek in Cheech Marinom zaključi trilogijo. ‘Nekoč v Mehiki’ fantazijsko in polno stereotipov predstavi to državo.

# Pod toskanskim soncem, Italija

Diane Lane nas v tem romantičnem filmu prepriča, da lahko selitev v drugo državo in nov začetek, rešita vse težave.

Pod toskanskim soncem, vir: Sky

# Hotel Marigold, Indija

Skupina upokojencev se odpravi v Indijo, kjer se v eno združijo romanca, šok in tragedija. Dame Judi Dench, Bill Nighy, in Maggie Smith dokažejo, da za potovanja in nove reči, nisi nikoli prestar.

# V zraku, Amerika

Film, ki z Georgem Cloonyem v glavni vlogi navduši nad potovanji, na drugi strani prikaže tudi osamljene in odtujene trenutke daleč stran od doma.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio
Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • O akciji Ustavi se! 2018
  Opozoriti želimo predvsem na različne pojavne oblike strahov in jih pojasniti, nagovoriti vse, ki se z njimi soočajo, da jih prepoznajo ter se jih s pomočjo nasvetov in dobrih praks tudi osvobodijo.
 • Ana Ostrički
  “Če sami sebe ne razumemo oz. ne znamo poslušati in razumeti sebe, bomo zelo težko to dali oz. omogočili drugim“, nam zaupa svoj pogled Ana Ostrički, oboževalka vsega digitalnega, ki si ...
 • Polona Požgan
  “Ljudje govorimo s hitrostjo 120 besed na minuto, naši možgani pa sprejemajo informacije s hitrostjo 500 besed na minuto. To pomeni, da manjkajočih 380 “besed” zapolnijo s svojimi mislimi, pojasni ...
 • Nomi Hrast
  Naučila sem se, da je vedno bolje takoj povedati in iskreno povedati. Pomembna oseba v mojem življenju mi je dejala, da v življenju ni stvari, ki je komunikacija ne bi ...
 • Urša Krišelj Grubar
  “Pogosto se spomnim profesorja antropologije, legende s FDV, Staneta Južniča, ki je rekel: je treba mučati, tiho biti, nič govoriti. Bolj sem stara, bolj ga razumem in prav te dni ...