fbpx

Filmi, ki te bodo potovalno navdihnili

Potovanja

Poišči navdih in odpotuj.

# Julie in Julia, Pariz in New York

Film o potovanju in ‘bloganju’, sledi življenju Julie Child, ki jo upodobi odlična Meryl Streep. Čez mnogo let, Julie Powell kuha po njeni kuharki knjigi v New Yorku.

Marella: “Casablanca me je pa porazila. Moja pokojna teta je jo je hvalila ob vsaki priložnosti in sem se jo res trudila, pogledat, celo večkrat, ampak mi ne gre. Mora biti kakšna generacijska fora zadaj. Isto kot Gilda, ki je tudi legendaren film, menda, pa se še nisem uspela pripravit, da bi jo gledala.”

Julie in Julia, vir: Nytimes

# Nekoč v Mehiki, Mehika

Film je nadaljevanje filmov El Mariachi in Desperado ter z Antoniom Banderasom, Salmo Hayek in Cheech Marinom zaključi trilogijo. ‘Nekoč v Mehiki’ fantazijsko in polno stereotipov predstavi to državo.

# Pod toskanskim soncem, Italija

Diane Lane nas v tem romantičnem filmu prepriča, da lahko selitev v drugo državo in nov začetek, rešita vse težave.

Pod toskanskim soncem, vir: Sky

# Hotel Marigold, Indija

Skupina upokojencev se odpravi v Indijo, kjer se v eno združijo romanca, šok in tragedija. Dame Judi Dench, Bill Nighy, in Maggie Smith dokažejo, da za potovanja in nove reči, nisi nikoli prestar.

# V zraku, Amerika

Film, ki z Georgem Cloonyem v glavni vlogi navduši nad potovanji, na drugi strani prikaže tudi osamljene in odtujene trenutke daleč stran od doma.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio
Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.