Filmi, ki te bodo potovalno navdihnili

Potovanja

Poišči navdih in odpotuj.

# Julie in Julia, Pariz in New York

Film o potovanju in ‘bloganju’, sledi življenju Julie Child, ki jo upodobi odlična Meryl Streep. Čez mnogo let, Julie Powell kuha po njeni kuharki knjigi v New Yorku.

Marella: “Casablanca me je pa porazila. Moja pokojna teta je jo je hvalila ob vsaki priložnosti in sem se jo res trudila, pogledat, celo večkrat, ampak mi ne gre. Mora biti kakšna generacijska fora zadaj. Isto kot Gilda, ki je tudi legendaren film, menda, pa se še nisem uspela pripravit, da bi jo gledala.”

Julie in Julia, vir: Nytimes

# Nekoč v Mehiki, Mehika

Film je nadaljevanje filmov El Mariachi in Desperado ter z Antoniom Banderasom, Salmo Hayek in Cheech Marinom zaključi trilogijo. ‘Nekoč v Mehiki’ fantazijsko in polno stereotipov predstavi to državo.

# Pod toskanskim soncem, Italija

Diane Lane nas v tem romantičnem filmu prepriča, da lahko selitev v drugo državo in nov začetek, rešita vse težave.

Pod toskanskim soncem, vir: Sky

# Hotel Marigold, Indija

Skupina upokojencev se odpravi v Indijo, kjer se v eno združijo romanca, šok in tragedija. Dame Judi Dench, Bill Nighy, in Maggie Smith dokažejo, da za potovanja in nove reči, nisi nikoli prestar.

# V zraku, Amerika

Film, ki z Georgem Cloonyem v glavni vlogi navduši nad potovanji, na drugi strani prikaže tudi osamljene in odtujene trenutke daleč stran od doma.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio
Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Loti Palmer: Prepoznajte (narcistične) metode manipulacije
  Oseba z narcističnimi lastnostmi (ali motnjo) potrebuje občutek, da je svet okoli nje tak, kot ga vidi in razume ona, zato si za dosego tega cilja pomaga z različnimi sredstvi. Glavno med njimi je manipulacija. Spoznajte najbolj pogoste oblike in se jim z znanjem in veščinami uprite.
 • Vsak človek ima v sebi čarobno vilo
  Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi imel čarobno moč iz pravljic in bi z njo premikal gore, si uresničeval skrite želje ali pa se maščeval ljudem, ki so nas prizadeli. Tudi jaz imam kdaj tako željo.
 • Ustavi se in prisluhni … zvokom narave … glasu tišine … sočloveku … sebi
  Kaj se zgodi, ko se naše telo umiri, pozornost prenesemo na to, kar čutimo in manj, kar mislimo, ter se prepustimo tihemu opazovanju tega, kar nas v naravi obdaja in kar se v nas naravno poraja?
 • Jasna Dolamič Gričar: Komunikacija je najtrdnejši temelj odnosov
  Dobra komunikacija je najtrdnejši temelj dobrih odnosov. To povem na vsakem srečanju, druženju, vedno, ko dobim za svoj govor priložnost. Izkazalo se je, da je moja trditev, moje prepričanje, moj moto, popolnoma pravilno, več kot pravilno, da drži kot pribito.
 • Gregor Pirc: Ko zboliš, se resno pogovoriš s seboj
  »Rak«. Že samo beseda te zdrami, kaj šele ko pomisliš, da bi se lahko zgodilo tebi. Običajno zboli nekdo iz službe, morda tvoj sosed, meni pa se to ne more zgoditi, pogosto prepričanje opiše Gregor Pirc iz društva Onkoman.