fbpx

7 najlepših metro postaj

Zanimivosti

Prelepi tuneli in sobane so še bolj impresivni, vedoč, da so imeli arhitekti pravi izziv vso to lepoto zasnovati globoko pod zemljo.

Podzemne železniške postaje ponavadi povezujemo s smetmi, hrupom in umazanijo, vsekakor pa ne s kakšnimi arhitekturnimi presežki. Pa vendar – na svetu je nekaj metro postaj, ki s svojo izjemno arhitekturo in prečudovito notranjostjo govorijo drugače. Prelepi tuneli in sobane so še bolj impresivni, vedoč, da so imeli arhitekti pravi izziv vso to lepoto zasnovati globoko pod zemljo. Paziti so morali na strukturo zidov, zračenje, prekomerno vlago in še milijon drugih omejitev. Njihovo vzdrževanje je naslednji izziv, s katerim se ubadajo vzdrževalci.

Jasna: “Midva sva šla predlani z avtom po Italiji pa ni bilo prav nobenega problema. Moj možek je na koncu vozil huje kot kak Italijan, avto pa sva tudi puščala povsod (no, večinoma na park. prostorih, ki pa niso bili varovani). Tam, kjer pa sva prespala (campi, youth hostli, manjši hotelčki) pa so imeli svoje parkirne prostore.”

# Postaja Toledo, Neapelj, Italija

impressive-metro-subway-underground-stations-171

# Postaja Kievskaya, Moskva, Rusija

impressive-metro-subway-underground-stations-271

Preberi tudi: Odštekani kraji za obisk v letu 2016

# Postaja Radhuset, Stockholm, Švedska

Most-Impressive-Subway-Stations-In-The-World4__880

Preberi tudi: Miti in legende Irske

# Postaja Avtovo, St.Petersburg, Rusija

Most-Impressive-Subway-Stations-In-The-World8__880

# Postaja trg Szent Gellert, Budimpešta, Madžarska

metro__880

# Postaja neapeljske univerze, Italija

impressive-metro-subway-underground-stations-37__880

Preberi tudi: Znamenitosti Velike Planine

# Postaja Bund, Šanghaj, Kitajska

Most-Impressive-Subway-Stations-In-The-World5__880

Vir: Boredpanda

Mnenja in izkušnje na forumu: Praktični nasveti in popotovanja

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.