fbpx

Glej, kdo se pridružuje družini Kånken

Aktivnosti, Kampiranje, glamping, Novice, Pohodništvo in gore

Fjällrävnov Kånken nahrbtnik letos praznuje svojo 40. obletnico. Fjällräven jo obeležuje z izidom nove kolekcije Kånken Essentials. Štirideset let po tem, ko je originalni Kånken nahrbtnik navdušil švedske šolarje prihaja kolekcija dodatkov, ki so ustvarjeni posebej za vse Kånken ljubitelje.

Pisalo se je leto 1978, ko se je Fjällräven odločil ponuditi alternativo takratnim šolskim torbam. Predstavil je preprost, a izjemno funkcionalen nahrbtnik, ki je uspešno preprečeval takrat vedno bolj pereče težave s hrbtom šoloobveznih otrok. Torbe, ki so jih takrat nosili čez eno rame, so namreč bile vse prej kot udobne in so povzročale težave hrbtenice pri kar 80 % mladih. V začetku je bil Kånken na voljo v zgolj nekaj barvah, danes pa ga lahko najdemo v kar 54 različnih barvnih odtenkih, šestih velikostih in treh različnih materialih. Prav tako ni več namenjen samo otrokom, Kånken je v svojih štiridesetih letih postal mnogo več kot le nahrbtnik.

Za (ali pred, odvisno od perspektive) vsakim Kånken nahrbtnikom je posameznik, oseba z značajem in stilom. Kånken je edinstven, ker omogoča vsem, da na unikaten način izražajo svoj značaj, a jim hkrati daje tudi občutek, da so del nečesa večjega – nečesa večjega od posameznika.
Fjällräven se z novo Kånken Essentials kolekcijo poklanja individualnosti in kreativnosti. Ta serija dodatkov z značilno Kånken estetiko vključuje Mini Cooler hladilno torbo, Toiletry Bag, Photo Insert za varno shranjevanje fotografske opreme in Travel Wallet.
Vsak ‘Essential’ se ponaša s Kånken logotipom in se popolnoma prilega notranjosti Kånken nahrbtnika. In da, vsi dodatki so na voljo v paleti Kånken barv.

»Kånken je veliko več kot le nahrbtnik. Je vaš prvi šolski dan, vikend pobeg, piknik s prijatelji in spremljevalec na vašem najljubšem festivalu. Da bi te zgodbe obogatili, smo ustvarili Kånken Essentials. Kånken predstavlja svobodo. Ni več samo nahrbtnik, pač pa ustreza različnim potrebam, ki jih imajo posamezniki po celem svetu,« pravi Fredrik Hyltén–Cavallius Fjällrävnov vodilni oblikovalec opreme za prosti čas.
Vsi izdelki Kånken Essentials so obdržali klasičen in brezčasen DNK originalnega nahrbtnika, poleg tega pa so narejeni po meri, da lahko ustvarjajo neskončne možnosti za milijone Kånken uporabnikov na svetu.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!