fbpx

Glej, kdo se pridružuje družini Kånken

Izleti, Kampiranje, Novice, Pohodništvo in gore

Fjällrävnov Kånken nahrbtnik letos praznuje svojo 40. obletnico. Fjällräven jo obeležuje z izidom nove kolekcije Kånken Essentials. Štirideset let po tem, ko je originalni Kånken nahrbtnik navdušil švedske šolarje prihaja kolekcija dodatkov, ki so ustvarjeni posebej za vse Kånken ljubitelje.

Pisalo se je leto 1978, ko se je Fjällräven odločil ponuditi alternativo takratnim šolskim torbam. Predstavil je preprost, a izjemno funkcionalen nahrbtnik, ki je uspešno preprečeval takrat vedno bolj pereče težave s hrbtom šoloobveznih otrok. Torbe, ki so jih takrat nosili čez eno rame, so namreč bile vse prej kot udobne in so povzročale težave hrbtenice pri kar 80 % mladih. V začetku je bil Kånken na voljo v zgolj nekaj barvah, danes pa ga lahko najdemo v kar 54 različnih barvnih odtenkih, šestih velikostih in treh različnih materialih. Prav tako ni več namenjen samo otrokom, Kånken je v svojih štiridesetih letih postal mnogo več kot le nahrbtnik.

Za (ali pred, odvisno od perspektive) vsakim Kånken nahrbtnikom je posameznik, oseba z značajem in stilom. Kånken je edinstven, ker omogoča vsem, da na unikaten način izražajo svoj značaj, a jim hkrati daje tudi občutek, da so del nečesa večjega – nečesa večjega od posameznika.
Fjällräven se z novo Kånken Essentials kolekcijo poklanja individualnosti in kreativnosti. Ta serija dodatkov z značilno Kånken estetiko vključuje Mini Cooler hladilno torbo, Toiletry Bag, Photo Insert za varno shranjevanje fotografske opreme in Travel Wallet.
Vsak ‘Essential’ se ponaša s Kånken logotipom in se popolnoma prilega notranjosti Kånken nahrbtnika. In da, vsi dodatki so na voljo v paleti Kånken barv.

»Kånken je veliko več kot le nahrbtnik. Je vaš prvi šolski dan, vikend pobeg, piknik s prijatelji in spremljevalec na vašem najljubšem festivalu. Da bi te zgodbe obogatili, smo ustvarili Kånken Essentials. Kånken predstavlja svobodo. Ni več samo nahrbtnik, pač pa ustreza različnim potrebam, ki jih imajo posamezniki po celem svetu,« pravi Fredrik Hyltén–Cavallius Fjällrävnov vodilni oblikovalec opreme za prosti čas.
Vsi izdelki Kånken Essentials so obdržali klasičen in brezčasen DNK originalnega nahrbtnika, poleg tega pa so narejeni po meri, da lahko ustvarjajo neskončne možnosti za milijone Kånken uporabnikov na svetu.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.