fbpx

GONI KOLO – Z biciklom po Beli Krajini

Novice

Športno rekreativno društvo Črnomelj in RIC Bela krajina letos že tretjičorganizirajo kolesarsko prireditev “GONI KOLO”, ki bo v soboto, 16. junija ob 10.00 uri izpred Hotela Bojana v Črnomlju.Prireditev spada v okvir folklornega festivala Jurjevanje v Črnomlju, ki se odvija od 15.-17. junija, letos že 44.-tič! “GONI KOLO” je rekreativni izlet. Trasa iz Črnomlja vodi […]

Športno rekreativno društvo Črnomelj in RIC Bela krajina letos že tretjičorganizirajo kolesarsko prireditev “GONI KOLO”, ki bo v soboto, 16. junija ob 10.00 uri izpred Hotela Bojana v Črnomlju.
Prireditev spada v okvir folklornega festivala Jurjevanje v Črnomlju, ki se odvija od 15.-17. junija, letos že 44.-tič!

“GONI KOLO” je rekreativni izlet. Trasa iz Črnomlja vodi po lokalni cesti do Vinice in na MMP Vinica, naprej preko Pribanjcev v smeri Prilišće ob Kolpi po Republiki Hrvaški, od tu pa preko maloobmejnega prehoda Žuniči nazaj k nam do Žuničev, naprej v Adlešiče (malica). V Dolenjcih se trasa razcepi v smer proti Črnomlju (krajša trasa), daljša pa vodi ob Kolpi do Podzemlja in naprej v Metliko, tu pa zavije po loklani cesti čez Krvavčji Vrh v Semič, od tu pa nazaj v Črnomelj.

Krajša trasa je dolžine okoli 50 km, daljša pa ima okoli 80 km.

Prevideni so postanki v Pribanjcih (HR) in v Adlešičih, pri daljši trasi pa tudi v Metliki in Semiču (sosednji občini). Zaključek krajšega izleta po Beli krajini predvidevamo do 15. ure, daljšega pa do 17. ure.

Vozi se po cestno prometnih predpisih, za večjo varnost pa bo na čelu spremljevalno vozilo organizatorja s spiskom vseh udeležencev prireditve. S seboj imejte osebni dokument.

Organizirano bo tudi spremstvo  motoristov (redarjev), ki bodo po potrebi fizično usmerjali promet na večjih križiščih. Na začelju kolesarjev bo vozilo s prvo pomočjo in označbo »konec kolesarske prireditve«.
Vsak udeleženec se vozi na lastno odgovornost kar jamči s podpisom prijavnice. S podpisom tudi jamči, da je seznanjen z razpisom prireditve in vožnjo po cestnoprometnih predpisih.

Informacije o Jurjevanju na www.jurjevanje.si
 
Za več informacij je na voljo Bojan LOZAR, predsednik Športno rekreativnega društva Črnomelj, ki organizira prireditev, GSM: 040 657 657.
 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]