fbpx

GONI KOLO – Z biciklom po Beli Krajini

Novice

Športno rekreativno društvo Črnomelj in RIC Bela krajina letos že tretjičorganizirajo kolesarsko prireditev “GONI KOLO”, ki bo v soboto, 16. junija ob 10.00 uri izpred Hotela Bojana v Črnomlju.Prireditev spada v okvir folklornega festivala Jurjevanje v Črnomlju, ki se odvija od 15.-17. junija, letos že 44.-tič! “GONI KOLO” je rekreativni izlet. Trasa iz Črnomlja vodi […]

Športno rekreativno društvo Črnomelj in RIC Bela krajina letos že tretjičorganizirajo kolesarsko prireditev “GONI KOLO”, ki bo v soboto, 16. junija ob 10.00 uri izpred Hotela Bojana v Črnomlju.
Prireditev spada v okvir folklornega festivala Jurjevanje v Črnomlju, ki se odvija od 15.-17. junija, letos že 44.-tič!

“GONI KOLO” je rekreativni izlet. Trasa iz Črnomlja vodi po lokalni cesti do Vinice in na MMP Vinica, naprej preko Pribanjcev v smeri Prilišće ob Kolpi po Republiki Hrvaški, od tu pa preko maloobmejnega prehoda Žuniči nazaj k nam do Žuničev, naprej v Adlešiče (malica). V Dolenjcih se trasa razcepi v smer proti Črnomlju (krajša trasa), daljša pa vodi ob Kolpi do Podzemlja in naprej v Metliko, tu pa zavije po loklani cesti čez Krvavčji Vrh v Semič, od tu pa nazaj v Črnomelj.

Krajša trasa je dolžine okoli 50 km, daljša pa ima okoli 80 km.

Prevideni so postanki v Pribanjcih (HR) in v Adlešičih, pri daljši trasi pa tudi v Metliki in Semiču (sosednji občini). Zaključek krajšega izleta po Beli krajini predvidevamo do 15. ure, daljšega pa do 17. ure.

Vozi se po cestno prometnih predpisih, za večjo varnost pa bo na čelu spremljevalno vozilo organizatorja s spiskom vseh udeležencev prireditve. S seboj imejte osebni dokument.

Organizirano bo tudi spremstvo  motoristov (redarjev), ki bodo po potrebi fizično usmerjali promet na večjih križiščih. Na začelju kolesarjev bo vozilo s prvo pomočjo in označbo »konec kolesarske prireditve«.
Vsak udeleženec se vozi na lastno odgovornost kar jamči s podpisom prijavnice. S podpisom tudi jamči, da je seznanjen z razpisom prireditve in vožnjo po cestnoprometnih predpisih.

Informacije o Jurjevanju na www.jurjevanje.si
 
Za več informacij je na voljo Bojan LOZAR, predsednik Športno rekreativnega društva Črnomelj, ki organizira prireditev, GSM: 040 657 657.
 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.