fbpx

Grand hotel Primus – Po stezah rimskega cesarstva 1. del

Aktivnosti

Nastanitev v Grand Hotelu Primus, nordijska hoja, plavanje in odlična “Be fit” večerja.

Okoli 15.00 ure smo v četrtek prispeli v Grand Hotel Primus na Ptuju, le nekaj minut vožnje oddaljen od centra najstarejšega mesta v Sloveniji. Namestili smo se po sobah in se zbrali v preddverju. Ob predstavitvi hotela in ogledu wellnessa smo zadovoljni srkali osvežilne sadne smoothije.

Namestitev

Terme Ptuj ponujajo raznovrstne možnosti namestitve: Grand Hotel Primus s sobami v rimskem slogu, bungalove Terme Ptuj z udobjem hotelskih sob, a vseeno odmaknjenimi od hotelskega vrveža, apartmaje Terme Ptuj, ki so opremljeni s kuhinjo in omogočajo več samostojnosti ter kamp Terme Ptuj s počitniškimi hišicami in Vinsko vasjo, kjer lahko prespimo v čisto pravem  vinskem sodu.

Razgled iz hotelske sobe

Aktivni oddih v Termah Ptuj

Terme Ptuj ponujajo aktiven oddih v objemu neokrnjene narave. Že stari Rimljani so poznali blagodejnost rimskih kopališč in uživaški duh še danes privablja v Terme Ptuj.  Zaplavamo lahko v zunanjem Termalnem parku s tobogani in v bazenskem delu wellness centra Valens Augusta v Grand Hotelu Primus, ki ima povezan notranji in zunanji bazen z jaccuzziji in manjši bazen za otroke.

Gostje lahko odigrajo partijo tenisa, se preizkusijo v košarki in odbojki, si izposodijo kolesa, odigrajo partijo minigolfa, koristijo hotelski fitnes ali se udeležijo organirane vadbe vodne aerobike, pilatesa, kinesisa, joge, tibetanskih sprostitvenih vaj in nordijske hoje. Organizirajo tečaje plavanja in športne igre z animatorji za najmlajše. V okolici so številne naravne in kulturne zamenitosti, do katerih se lahko podamo peš ali s kolesi. Na Ptujskem jezeru so organizirane številne športne aktivnosti na vodi, s kanuji lahko premagujemo brzice na reki Dravi, odkolesarimo do bližnjih vinorodnih gričev in si privočimo kapljico rujnega vina ali se s smučmi zapeljemo po progah 20 minut oddaljenega Pohorja.

Preizkusili smo se v nordijski hoji

Masaže in kopeli v slogu starega Rima

V Valens Augusta Wellnessu v hotelu, ki se uvršča v sam vrh najboljših wellness centrov v Sloveniji, ponujajajo hedonistično razvajanje z masažami in kopelmi. Sprehodimo se lahko skozi tri svetove: Imperim dobrega počutja (nega obraza in telesa), termalne kopeli in savne Flavia ter bazeni Vespasianus. V okviru Termalnega parka Term Ptuj se je moč prepustiti zdravilnim in sprostitvenim učinkom finske, turške in aroma savne ter razvajanju z masažami, kopelmi in knajpanjem. Posebnost je finska savna v obliki tipične prekmurske hiške »cimprače«, ki se nahaja na prostem. Savne v vinskih sodih pričarajo povsem novo doživetje toplote v lesenem ambientu, ki je nekoč nosil žlahtno vsebino.

Notranji bazen v hotelu

Zdravilni učinki termalne vode

Ptujska termalna voda s temperaturo 56⁰C  blagodejno vpliva na naše dobro počutjje in je priporočljiva ob športnih naporih in poškodbah gibal, tako da jo pogosto obiskujejo športniki. Blagodejni učinki ptujske termalne vode pomagajo izboljšati gibljivost sklepov, zmanjšati napetost v mišicah, povečevati prekrvavitev telesa, ugodno vpliva na respiratorni sistem in pomaga po poškodbah in operacijah gibal. Ptujska termalna voda z dokazanimi in priznanimi zdravilnimi učinkovinami je učinkovita pri zdravljenju in rehabilitaciji degenerativnih obolenj, boleznih gibal, poškodb in pooperativnih stanj na okostju, sklepih in mišicah, tako da je primerna za okrevanje in izboljšano počutje.

Vstop v wellness – center dobrega počutja

Kulinarična razvajanja

V hotelu pripravljajo tematsko obarvana kulinarična razvajanja pod vodstvom chefa Roberta Žibrata. Po želji vam v okviru programa Bodimo fit! po predlogih nutricistke Mojce Cepuš svetujejo, katera jedi in v kolikšnih količinah jih je priporočjivo združevati. Med posebnimi doživetji izstopa Rimska večerja, kjer vam v stilu starih Rimljanov pričarajo pravo kulinarično pravljico. Seveda pa niso pozabili niti na sladkonede – Primusova tortica je ime Ptuja in hotela ponesla v svet!

Sledite nam

Oznake

Primusova tortica

Kongresi in poroke v Termah Ptuj

Grand Hotel Primus je stičišče poslovnih srečanj, idealen za organizacijo kongresov, konferenc in drugih dogodkov, saj združuje celovito ponudbo hotelskih, konferenčnih, gostinskih, golfskih in sprostitvenih storitev. Hotel ponuja raznolike konferenčne prostore in bogato kulinarično ponudbo. Prav tako organizirajo poroke in poskrbijo za poročno slavje. Hotelsko osebje poskrbi za prijeten obred in razvajanje ob kulinaričnih dobrotah, ki se zvečer zaključi s poročno nočjo v luksuzni suiti.  V Medico-wellness centru poskrbijo, da mladoporočenca na poročni dan izgledata popolno.

Preddverje v hotelu

Po zanimivem uvodnem delu srečanja, smo se preoblekli v športna oblačila in se z učiteljem Juretom preizkusili v nordijski hoji. Sicer izgleda preprosto, a se za njo skriva pravilna tehnika in kar nekaj športne kondicije. Nordijska hoja je ena izmed najbolj učinkovitih in varnih telesnih vadb ter oblika rekreacije, pri kateri ohranjamo vzdržljivost in kondicijo. Obstaja več različnih tehnik, ki določajo stopnjo intenzivnosti vadbe in ki jih izvajamo na ravnem ali bolj razgibanem terenu. Vse, kar potrebujemo so le nordijske palice in dobra volja.

Prijetno utrujeni, smo po razgibavanju preizkusili bazenski del hotela in svet savn, potem pa lačni odhiteli na izvrstno “Be fit” večerjo.

“Be fit” večerja

Vir fotografij: Potovanja.over.net


Sledite nam


RSS Ustavi se!