fbpx

Heathrow ima hišnega pisatelja

Novice

Švicarski pisatelj bo teden dni pisal dnevnik Ste spomnite Toma Hanksa v Terminalu, ko je živel na letališču? Zdaj se je v podobi slavnega Alaina de Bottona s platna “preselil” na londonsko letališče Heathrow. Terminal pet na osrednjem londonskem letališču je zdaj dom za po rodu švicarskega pisatelja, ki se bo teden dni potikal po […]

Švicarski pisatelj bo teden dni pisal dnevnik

Ste spomnite Toma Hanksa v Terminalu, ko je živel na letališču? Zdaj se je v podobi slavnega Alaina de Bottona s platna “preselil” na londonsko letališče Heathrow.

Terminal pet na osrednjem londonskem letališču je zdaj dom za po rodu švicarskega pisatelja, ki se bo teden dni potikal po vseh kotičkih letališča, zraven pa vsak dan v svoj dnevnik napisal 20.000 besed. Po koncu avanture bodo njegov dnevnik z naslovom Teden dni na letališču: Dnevnik na Heathrowu izdali v knjižni obliki, ga od septembra razdelili 10.000 potnikom na letališču, potem pa bo na voljo na spletni knjigarni Amazon.

Botton na svojem delovnem mestu.


Foto: Daily Mail

In kako izgleda njegovo delovno mesto? Trenutno je na obisku za pultom, kjer sprejemajo potnike oz. njihovo prtljago, za njegovo mizo pa je nameščena tudi ogromna plazma, prek katere lahko čakajoči opazujejo vsak njegov gib, preberejo dele njegovega pisanja ali pa z njim samo kramljajo. Letališke oblasti so piscu, znanem predvsem po knjigi Umetnost potovanja (The Art of Travel), dovolile, da se prosto giblje po letališču, s čimer so mu omogočile, da se namesti tudi v kontrolnem stolpu, med drugim pa bo opazoval tudi pripravo letalskih obrokov in razvrščanje prtljage…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.