fbpx

Holotropno dihanje – prepustiti se svoji notranji modrosti

Aktualno, Jutranja.

Holotropno dihanje (v dobesednem prevodu holotropno delo z dihom) je preprost in močan pristop k samo-raziskovanju in preobrazbi, ki združuje spoznanja najsodobnejših raziskovanj zavesti, antropologije, transpersonalne psihologije, vzhodnih duhovnih praks in mističnih tradicij.

Razvil jo je dr. Stanislav Grof s soprogo Christino po več desetletjih kliničnih raziskav terapevtskih, transformacijskih in evolucijskih potencialov spremenjenih stanj zavesti.

Ljudje, ki jih zanima holotropno dihanje, si pogosto zastavijo vprašanje: “Kaj se bo zgodilo z menoj v seansi dihanja?” Odgovor na to vprašanje je skrivnost, ki jo lahko odkrije le vsak sam. Pride tisto, kar je trenutno za nas najbolj pomembno in kar smo pripravljeni uvideti, preobraziti in ozdraviti.

Naše telo, naše bitje, naša psiha in zavest najbolje vedo, kaj potrebujemo in če se bomo med seanso predali lastni višji inteligenci, nas bo vodila točno tja, kamor je treba. Vsak od nas ima v sebi to modrost in če si dovolimo, da se izrazi, nas lahko zdravi.

Holotropno dihanje je izrazna metoda

Ljudi spodbujamo, da izrazijo vse, kar čutijo in izkušajo, tako v seansi sami, kot skozi izdelovanje mandal, ki sledi seansi in preko deljenja svojih izkušenj z drugimi v skupini. S to vrsto dihanja se sprosti veliko potlačenih čustev, na površje lahko pridejo pozabljeni spomini in tako se sprosti velika količina energije.

Običajno v nekem trenutku seanse zavest preseže prostor in čas. To ni hipnoza, oseba se vedno zaveda, kje je, in lahko vsak trenutek ustavi proces, če to želi. A bistveno je nadaljevati ga kolikor je to mogoče in pogledati še globlje na mesto, kjer je nastala težava in je energija zablokirana.

Od nas ne zahteva nič drugega kot prepustiti se in dovoliti, da nas zavest popelje tja, kamor je potrebno – bodisi v neki trenutek našega trenutnega življenja, v perinatalno obdobje (obdobje pred rojstvom) ali v trenutek rojstva, ki v seansi dihanja lahko (prvič) postane polna izkušnja in ne samo spomin naših mater ali neotipljivi občutki v naših telesih. To je lahko veliko darilo, saj nas polno izkušeno naše rojstvo lahko opolnomoči za naše življenje tukaj in zdaj.

Pri tem načinu dela z dihom so pogoste tudi transpersonalne izkušnje, ko se povežemo s preteklimi življenji ali na povsem nov način razumemo osebo, s katero smo povezani, ne glede na to, ali je živa ali ne. Možni so tudi izkustveni pristopi k duhovnosti, srečanja z božanskim in lastno božansko naravo. Na voljo so nam vse te izkušnje in še veliko več.

Naslednja priložnost za raziskovanje globljih plasti samih sebe s to preprosto in učinkovito metodo dela v spremenjenih stanjih zavesti bo od 7. – 10. novembra 2019 na Sljemenu nad Zagrebom. Na delavnici bomo holotropno dihanje nadgradili z različnimi metodami avtentične čuječnosti (authentic mindfulness). Za več informacij in prijavo kliknite kliknite tukaj ali pišite na [email protected].


Sledite nam


RSS Ustavi se!