fbpx

Bled – hotel in wellness Astoria

Mesta, Sprostitev, Wellness

Osebno me je najbolj prepričala zeliščna savna, iz katere se vije omamen vonj mete in drugih zelišč.

Moram vam povedati o svoji čudoviti izkušnji, ki sem jo doživela prejšnji vikend v novem wellness centru hotela Astoria na Bledu. Že kot študentka turizma in gostinstva sem tam opravljala praktično delo, a sem bila tokrat izredno navdušena nad tem, kako lepa energija in sproščena atmosfera vladata v popolnoma prenovljenem hotelu Astoria. Na njihovi spletni strani se opišejo takole:

“Nahajamo se v osrčju zgodovinskega mesteca Bled, obdanega s čudovito jezersko obalo, neokrnjeno naravo ter pogledom na edinstveni Blejski grad. Naš cilj je postati prepoznavno hotelsko središče, zazrto v znanje, z učnim centrom za študente ter s konstruktivno odgovornim in spoštljivim odnosom do naravnega, družbenega in kulturnega okolja. Zavedamo se, da trajnostno poslovanje ni le naša odgovornost do okolja, ampak tudi naša prednost.”

Hotel Astoria je šolski hotel.

To pomeni, da vas bodo ob obisku razvajali tudi študentje Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled pod taktirko svojih mentorjev. Sama sem že nekaj tednov nazaj prisostvovala enemu izmed njihovih projektov, ki so ga poimenovali “Wellness dan”. Kot strastno popotnico in obiskovalko wellness centrov v tujini (tako v letoviščih s petimi zvezdicami kot v “lokalnih retreatih” v deželah tretjega sveta) sem bila nad njihovo storitvijo več kot navdušena. Meri se lahko s svetovno ponudbo enakih storitev v tujini! Presenetila me je njihova angažiranost in ideje, ki jih počasi vpeljujejo v storitve wellness centra s svojo svežino in mladostjo.
Vsakih nekaj ur študentke pred vrati turške savne nastavijo piling za telo, ki ga uporabimo v turški savni, da do potankosti očistimo svojo kožo. Če boste imeli srečo, boste imeli priložnost poskusiti osvežilno evkaliptusovo masko za telo, ki bo nahranila vaše celice, medtem ko uporabljate turško savno, saj so takrat pore bolj odprte in voljne za absorpcijo hranilnih učinkovin iz maske.

Različica savn in mistična zvočna kopel

Osebno me je najbolj prepričala zeliščna savna, iz katere se vije omamen vonj mete in drugih zelišč, ki s svojimi zdravilnimi učinkovinami popolnoma odprejo naša pljuča in jih temeljito očistijo. Na voljo sta seveda tudi finska in infrardeča savna. V kolikor boste imeli srečo, boste lahko preizkusili vrtinčenje zraka v finski savni, ki jih izvaja eden od terapevtov. S tem poskrbijo, da se temperatura zraka enakomerno porazdeli po celotnem prostoru v savni.
Del ponudbe wellnessa je tudi zvočna kopel, ki se je v času mojega obiska odvijala ob 6. in 7. uri zvečer. Terapevtka približno 15 minut proizvaja zvok iz štirih različnih tibetanskih skled, ki se navadno uporabljajo za meditacijo. Vibracije preko zvoka, ki ga oddajajo, zdravijo telo in duha ter povzročijo, da se naše misli popolnoma umirijo. Tako se lahko do polnosti sprostimo in prepustimo igri zvoka.

Študentske urice in masaža

Ne pozabite si privoščiti eno od masaž iz pestre ponudbe. Zares fantastična se mi je zdela ideja pod taktirko študentov zgoraj omenjene Višja strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled. Vsak dan ob določenih urah, ki so jih poimenovali Študentske urice, lahko uživate v nekaterih storitvah po promocijskih cenah (označene so z zvezdico *). Prijateljica, s katero sva skupaj obiskali wellness, si je tako za malce bolj ugodno ceno privoščila sivkino masažo nog in hrbta, ki je bila v ponudbi v času najinega obiska, trajala pa je 40 minut. Sama sem strastna ljubiteljica čokolade, in ker je pravi 100-odstotni kakav izredno zdrav, se nisem mogla upreti masaži s čokolado. Njam. No, da ne zanemarimo tudi drugih neg telesa – uživali boste lahko v delnih in celostnih masažah, limfni drenaži, negi obraza, negi rok in nog, v oblogah telesa in depilaciji. Cene za masaže so 40–70 evrov za 60 minut in 20–30 evrov za 20 ali 30 minut.

Rezervirajte si svoje mesto v raju sprostitve!

Svoje mesto za obisk savn je treba predhodno rezervirati, saj hotel Astoria beleži kar velik obisk, ob tem pa želijo ohranjati butičnost, torej manjše število gostov, da je lahko tudi kakovost storitev vrhunska. Cena za obisk Savna Parka je med tednom 20 evrov, med vikendom pa 25 evrov. Obratovalni čas je od 14.00 do 21.00, mladoletnim osebam pa je vstop prepovedan. Obisk savne je seveda brez kopalk, na recepciji pa dobite kopalni plašč, brisačo, rjuho in dostop do svoje omarice. Da ne bi ostali nepotešeni, so vam ves čas na voljo sveže sadje, hladna voda in različni čaji. Svoje utrujene ude lahko sprostite v masažnem bazenu in si privoščite tudi zdravilno knajpanje ali refleksoterapijo s hojo po kamnih.

Najbolj od vsega so me navdušile zavzetost, prijaznost in gostoljubnost vseh zaposlenih. To je tista dodana vrednost, ki si jo zasluži vsak gost, ko želi po stresnem vsakdanu pustiti skrbi doma in užiti trenutke sprostitve. Zelo me je razveselilo tudi to, da so prostore wellnessa nenehno oskrbovali z vsem potrebnim, jih čistili in bili na voljo za kakršnakoli vprašanja. Bi se ob naslednjem obisku blejskega bisera tudi vi pustili razvajati v hotelu Astoria? Absolutno priporočam.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.