fbpx

Bled – hotel in wellness Astoria

Mesta, Sprostitev, Wellness

Osebno me je najbolj prepričala zeliščna savna, iz katere se vije omamen vonj mete in drugih zelišč.

Moram vam povedati o svoji čudoviti izkušnji, ki sem jo doživela prejšnji vikend v novem wellness centru hotela Astoria na Bledu. Že kot študentka turizma in gostinstva sem tam opravljala praktično delo, a sem bila tokrat izredno navdušena nad tem, kako lepa energija in sproščena atmosfera vladata v popolnoma prenovljenem hotelu Astoria. Na njihovi spletni strani se opišejo takole:

“Nahajamo se v osrčju zgodovinskega mesteca Bled, obdanega s čudovito jezersko obalo, neokrnjeno naravo ter pogledom na edinstveni Blejski grad. Naš cilj je postati prepoznavno hotelsko središče, zazrto v znanje, z učnim centrom za študente ter s konstruktivno odgovornim in spoštljivim odnosom do naravnega, družbenega in kulturnega okolja. Zavedamo se, da trajnostno poslovanje ni le naša odgovornost do okolja, ampak tudi naša prednost.”

Hotel Astoria je šolski hotel.

To pomeni, da vas bodo ob obisku razvajali tudi študentje Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled pod taktirko svojih mentorjev. Sama sem že nekaj tednov nazaj prisostvovala enemu izmed njihovih projektov, ki so ga poimenovali “Wellness dan”. Kot strastno popotnico in obiskovalko wellness centrov v tujini (tako v letoviščih s petimi zvezdicami kot v “lokalnih retreatih” v deželah tretjega sveta) sem bila nad njihovo storitvijo več kot navdušena. Meri se lahko s svetovno ponudbo enakih storitev v tujini! Presenetila me je njihova angažiranost in ideje, ki jih počasi vpeljujejo v storitve wellness centra s svojo svežino in mladostjo.
Vsakih nekaj ur študentke pred vrati turške savne nastavijo piling za telo, ki ga uporabimo v turški savni, da do potankosti očistimo svojo kožo. Če boste imeli srečo, boste imeli priložnost poskusiti osvežilno evkaliptusovo masko za telo, ki bo nahranila vaše celice, medtem ko uporabljate turško savno, saj so takrat pore bolj odprte in voljne za absorpcijo hranilnih učinkovin iz maske.

Različica savn in mistična zvočna kopel

Osebno me je najbolj prepričala zeliščna savna, iz katere se vije omamen vonj mete in drugih zelišč, ki s svojimi zdravilnimi učinkovinami popolnoma odprejo naša pljuča in jih temeljito očistijo. Na voljo sta seveda tudi finska in infrardeča savna. V kolikor boste imeli srečo, boste lahko preizkusili vrtinčenje zraka v finski savni, ki jih izvaja eden od terapevtov. S tem poskrbijo, da se temperatura zraka enakomerno porazdeli po celotnem prostoru v savni.
Del ponudbe wellnessa je tudi zvočna kopel, ki se je v času mojega obiska odvijala ob 6. in 7. uri zvečer. Terapevtka približno 15 minut proizvaja zvok iz štirih različnih tibetanskih skled, ki se navadno uporabljajo za meditacijo. Vibracije preko zvoka, ki ga oddajajo, zdravijo telo in duha ter povzročijo, da se naše misli popolnoma umirijo. Tako se lahko do polnosti sprostimo in prepustimo igri zvoka.

Študentske urice in masaža

Ne pozabite si privoščiti eno od masaž iz pestre ponudbe. Zares fantastična se mi je zdela ideja pod taktirko študentov zgoraj omenjene Višja strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled. Vsak dan ob določenih urah, ki so jih poimenovali Študentske urice, lahko uživate v nekaterih storitvah po promocijskih cenah (označene so z zvezdico *). Prijateljica, s katero sva skupaj obiskali wellness, si je tako za malce bolj ugodno ceno privoščila sivkino masažo nog in hrbta, ki je bila v ponudbi v času najinega obiska, trajala pa je 40 minut. Sama sem strastna ljubiteljica čokolade, in ker je pravi 100-odstotni kakav izredno zdrav, se nisem mogla upreti masaži s čokolado. Njam. No, da ne zanemarimo tudi drugih neg telesa – uživali boste lahko v delnih in celostnih masažah, limfni drenaži, negi obraza, negi rok in nog, v oblogah telesa in depilaciji. Cene za masaže so 40–70 evrov za 60 minut in 20–30 evrov za 20 ali 30 minut.

Rezervirajte si svoje mesto v raju sprostitve!

Svoje mesto za obisk savn je treba predhodno rezervirati, saj hotel Astoria beleži kar velik obisk, ob tem pa želijo ohranjati butičnost, torej manjše število gostov, da je lahko tudi kakovost storitev vrhunska. Cena za obisk Savna Parka je med tednom 20 evrov, med vikendom pa 25 evrov. Obratovalni čas je od 14.00 do 21.00, mladoletnim osebam pa je vstop prepovedan. Obisk savne je seveda brez kopalk, na recepciji pa dobite kopalni plašč, brisačo, rjuho in dostop do svoje omarice. Da ne bi ostali nepotešeni, so vam ves čas na voljo sveže sadje, hladna voda in različni čaji. Svoje utrujene ude lahko sprostite v masažnem bazenu in si privoščite tudi zdravilno knajpanje ali refleksoterapijo s hojo po kamnih.

Najbolj od vsega so me navdušile zavzetost, prijaznost in gostoljubnost vseh zaposlenih. To je tista dodana vrednost, ki si jo zasluži vsak gost, ko želi po stresnem vsakdanu pustiti skrbi doma in užiti trenutke sprostitve. Zelo me je razveselilo tudi to, da so prostore wellnessa nenehno oskrbovali z vsem potrebnim, jih čistili in bili na voljo za kakršnakoli vprašanja. Bi se ob naslednjem obisku blejskega bisera tudi vi pustili razvajati v hotelu Astoria? Absolutno priporočam.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!