fbpx

Hotel z 10.000 sobami v Savdski Arabiji

Zanimivosti

Hotel bo pravo mesto v malem.

V Meki, Savdski Arabiji, gradijo največji hotel na svetu z 10.000 sobami in 70 restavracijami. Gradnja ekstravagantnega hotela pod taktirko Ministrstva za finance Savdske Arabije bo stala 3.5 bilijonov dolarjev. Hotel bo imel 10 stolpov, 10.000 sob za goste in 70 restavracij ter bo pravo mesto v malem! Zraven bodo še 4 helikopterske steze in del hotela, ki bo zaprt in rezerviran le za kraljeve goste. Hotelski kompleks na 1.4 milijonih m2 bo podrl vse rekorde in bo po velikosti prekosil dosedaj največjega na svetu – malezijski hotel s 7351 sobami razporejenimi v 2 stolpih. Hotel  v Savdski Arabiji računa na množične nočitve romarjev, ki se vsako leto odpravijo v Meko. Poleg običajnih karakteristik hotela bo na strehi najvišjega stolpa ena največjih kupol na svetu, v kateri bosta plesna dvorana in konferenčna soba.

ena brezposelna: “$ so v arabskem Svetu skoraj pravilo.”

hotel-1-1-e1470420055896

Preberi tudi: Kaj razkriva barva potnega lista?

Vir: Lonely Planet, Pixabay

Mnenja in izkušnje na forumu: Popotovanja


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.