fbpx

Hoteli po svetu

Novice

Lapa Palace v Lizboni Lapa Palace je bila zgrajena leta 1870, pred 13 leti pa so jo spremenili v hotel. Hotel stoji na hribu v središč u Lizbone s pogledom na reko Tejo. Obdan je z velikim parkom z mogočnimi drevesi in palmami, v katerem stojijo fontane, okrašene z ornamenti ter žuborijo majhni potočki. Na […]

Lapa Palace v Lizboni Lapa Palace je bila zgrajena leta 1870, pred 13 leti pa so jo spremenili v hotel. Hotel stoji na hribu v središč u Lizbone s pogledom na reko Tejo. Obdan je z velikim parkom z mogočnimi drevesi in palmami, v katerem stojijo fontane, okrašene z ornamenti ter žuborijo majhni potočki.

Na enem izmed sedmih hribov, na katerih se pred največjim naravnim pristaniščem Atlantika razprostira portugalska metropola, leži predel Lapa. Za doživljanje mestnega utripa Lizbone je Lapa Palace idealno izhodišče, saj je palača del zgodovinskega predela mesta. Tukaj živijo bogati in vplivni meš čani Lizbone. Elegantno diplomatsko in bivalno področje z mogočnimi mestnimi vilami je obdržalo slog preteklosti. Številne zgradbe imajo pridih islamske in srednjeveške arhitekture. K tipičnim značilnostim mestnega predela sodijo predvsem stare hiše in ozke ulice, balkoni z umetniško kovanimi ograjami, razgibana pročelja stavb ter toplo vzdušje na ulicah. V eni izmed številnih razkošnih vil je pred nekaj leti pričel goste sprejemati hotel Lapa Palace, ki sodi pod okrilje verige hotelov Orient Express. Čudovit domicil si je v rezidenci že leta 1870 uredil Grof iz Valença, leta 1992 pa so ga spremenili v hotel. Originalni ambient je prenovljen in je danes preoblikovan v mestno letovišče Lapa Palace, ki ima tudi številne prireditvene dvorane. V veličastni dvorani Columbano so stropne poslikave, ki so delo slavnega portugalskega slikarja Columbanija Bordalla Pinheira.

Šarm preteklosti
Elegantna stavba roza barve je opremljena v tipičnem portugalskem slogu in obiskovalce očara predvsem z detajli, narejenimi iz marmorja, rezbarijami iz lesa in Azulejo ploščami. Vsak prostor v palači je obogaten z edinstvenimi portugalskimi elementi, arhitekturni slog pa sega od klasike 18. stoletja do art deca. Hotel ima 109 udobnih sob za goste, od tega 18 apartmajev in en predsedniški apartma ter sobo v stolpu Tower Room. Večina prostorov ima pogled na mesto in reko. Sobe v krilu palače so urejene individualno in elegantno. Hotel ponuja udobje in storitve tudi za najzahtevnejše goste, saj pravijo, da je Lapa Palace eden izmed najlepših hotelov Portugalske. V prenovo Lapa Palace so vložili okoli 2,5 milijona USD. Sobe v vrtnem krilu stavbe so v celoti obnovljene. Zadnja dopolnitev Lapa Palace je vila s 14 sobami in apartmaji. Vsi prostori v tej ločeni zgradbi so pobarvani v rumenih, modrih in roza barvnih odtenkih in opremljeni z roč no porisanim portugalskim pohiš tvom. Ker je postavljena nekoliko skrito v kotu parka in ima velike bivalne prostore s terasami ali balkoni, je tukaj čutiti nekakšno podeželsko vzdušje sredi impulzivnega mesta. Iz vile je urejen direkten izhod v park in do bazena, kjer je ogrevana voda čez celo leto. Imajo še ločen otroški bazen in otroško igrišče, zato ga rade obiščejo tudi družine z manjšimi otroki. Zelo zanimiv element palače je kaskada iz keramičnih ploščic, ki se vije čez tri etaže in ponazarja motive iz Lizbone.

Tri dni v Lapa Palace
Gurmani bodo navdušeni nad ponudbo restavracije Ristorante Cipriani. Ljubitelje kulinarike očarajo z italijanskimi in beneškimi specialitetami. Prav tako pa je prijetno popiti čaj ali aperitiv v baru Rio Tejo. Restavracija ob bazenu je odprta od aprila do oktobra, gostom pa ponuja lahka kosila, koktajle in prijetne vonjave tropskih cvetic. Tudi restavracija, zajtrkovalnica in bar imajo zunanji prostor v vrtu. Višek doživetja v aristokratski vili, ki jo uvrščajo med “Leading Hotels of The World”, pa je zagotovo zajtrkovanje na terasi hotelske sobe. V hotelu pa gostom omogočajo postrežbo v sobi 24 ur na dan. Hotel ima sodobni wellness center “The La Prairie Art of Beauty”. Strokovnjaki za nego kože priznane švicarske družbe La Prairie ponujajo lastno intenzivno nego telesa, ki pomaga k bolj mladostnemu videzu. Če v hotelu ostanete tri dni, vas na letališču ali v pristanišču pričaka hotelska limuzina in zasebni šofer. Zajtrkujete lahko v zajtrkovalnici Monsanto Room, vključen pa je tudi meni a la carte v restavraciji “Cipriani”. Uporabljate lahko storitve poslovnega središča v hotelu in fitnes naprave, telovadnico, notranji bazen in bazen na prostem ter savno in parno kopel. Gostje lahko obiš čejo videoteko Orient Express in si brezplačno izposodijo filme za oglede v svojih sobah. Cene za nočitev in zajtrk v dvoposteljni sobi se gibljejo od 175 evrov na osebo.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Izleti za čez dan
Staro mestno jedro Lizbone je oddaljeno le dva kilometra. Blizu hotela leži kar pet igrišč za golf, blizu je tudi možnost jahanja konjev in plaža z belim peskom. Alfama je najstarejši mestni predel Lizbone, kjer stoji Castelo S. Jorge. Bairro Alto leži visoko nad središčem mesta, zahodno od mestnega predela Baixa in je stičišče ljubiteljev nočnega življenja. Toda tudi zjutraj in popoldan je tukaj dokaj živahno. Baixa je osrčje središča mesta in najpomembnejši naslov za tiste, ki pridejo v mesto nakupovat. Odpravite se lahko na ogled Sintre, ki sodi pod okrilje svetovne kulturne dediščine in je zasanjan kotiček, kjer se počutiš kot v pravljici. Mesto, ki ga je pesnik Lord Byron označil kot raj, ima veliko razkošnih vil in palač, kot je na primer Palácio da Pena, Maurenkastell, samostan Convento dos Capuchos, mestna palača Palácio da Vila s stolpi ali Quinta da Regaleira. Vtis na obiskovalca pa naredi tudi park Monserrate. Serra da Arrábida, ki leži med Setúbalom in Sesimbro, je umirjeno in zaščiteno področje kjer živi veliko redkih vrst živali in dreves in kjer so lepe in naravno ohranjene plaže. Na poti do tja pa si lahko ogledate še Azeitao, kraj , ki slovi po dobrem vinu in siru. Costa da Caparica je priljubljena pla ža in leži južno od Lizbone, tukaj je veliko restavracij in barov na plaži. Estoril je nekoč veljal za Cannes Portugalske s številnimi razkošnimi stavbami in hoteli. Cascais je stara ribiška vas s prikupnimi hišami, ki se je razvila v priljubljen počitniški kraj v bližini Lizbone. Praia do Guincho je privlačna divja plaža, kjer je vedno dovolj vetra in valov za ljubitelje deskanja.

Fotografije: Orient Express


Sledite nam


RSS Ustavi se!