fbpx

Ideje za enodnevni izlet

Nasveti, Novice, Zanimivosti

»Meni je zelo všeč Trenta – gres čez Vršič in si pogledaš izvir Soce, pa tiste brvi čez reko, korita mostnice, trdnjavo Kluže pri Bovcu.”

Kot vedno se na MON-u najde dober nasvet za marsikatero vsakodnevno težavo ali tegobo, ki ji sami nismo kos. Včasih pa si med seboj pomagamo zgolj z nasveti, kam se odpraviti na enodnevni izlet. Čeprav letošnji praznični dnevi ne obetajo prav veliko prostih dni, je smotrno vsaj kakšen dan preživeti v naravi, z ljudmi ki so nam blizu. Ker pa nam včasih, tako kot naši obiskovalki, Maji, zmanjka idej za izlet, so tukaj ostali MON-ovci, ki bodo z veseljem pomagali.Plitvice 2
Majo torej zanima:
»Pozdravljeni,
zanima me, ali ima kdo kakšno dobro idejo za enodnevni izlet po Sloveniji ali po bližnjih državah (Italija, Avstrija in Hrvaška). Izlet mora biti zanimiv, hoje malo, predvsem v hrib, če je po ravnem ni tako hudo.
Zanima pa me tudi, če kdo pozna kakšen dober muzej, prav tako je lahko Slovenija in sosednje države?
Hvala za dobre ideje.
Lp Maja«

Zelo dober predlog se pojavi takoj s strani Pike:
»Na Hrvaškem predlagam Plitvice«

Tina predlaga Italijo; saj res ni daleč…Miramar 1
»Tu blizu Slovensko-Italijanske meje ( Prosecco pri Trstu ) ima zelo lep grad ”Miramar”. V gradu je tudi muzej. Okolica pa je čudovita. Res se splača pogledati če že nisi bila.
Lepo se imej.
Tina«
Predlogi še kar prihajajo, Špela je za Avstrijo:
»Predvsem z otroki je lep izlet v MINIMUNDUS zraven Celovca (svet v malem). Mi smo se imeli zelo lepo. poglej link!Minimundus 1
http://www.minimundus.at/«

..vendar kot pravi »Ajs« je Slovenija najlepša; se strinjate…?
»Meni je zelo všeč Trenta – gres čez Vršič in si pogledaš izvir Soce, pa tiste brvi čez reko, korita mostnice, trdnjavo Kluže pri Bovcu – pa prov tam zraven – vzemi seboj svetilko, pa slap Boka malo nižje, na koncu greš pa se v muzej I. sv. vojne v Kobaridu – res vredno ogleda, je najboljši Evropski muzej leta hm…nekaj let nazaj v glavnem, vmes gres pa se na ene prave soške štruklje ali krafne ali kako se reče-njam!!!!«

Trenta 1
Kaj pa vi predlagate ? Vas zanimajo še ostali predlogi ? Poglejte na www.medover.net/travel


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.