fbpx

Ideje za enodnevni izlet

Nasveti, Novice, Zanimivosti

»Meni je zelo všeč Trenta – gres čez Vršič in si pogledaš izvir Soce, pa tiste brvi čez reko, korita mostnice, trdnjavo Kluže pri Bovcu.”

Kot vedno se na MON-u najde dober nasvet za marsikatero vsakodnevno težavo ali tegobo, ki ji sami nismo kos. Včasih pa si med seboj pomagamo zgolj z nasveti, kam se odpraviti na enodnevni izlet. Čeprav letošnji praznični dnevi ne obetajo prav veliko prostih dni, je smotrno vsaj kakšen dan preživeti v naravi, z ljudmi ki so nam blizu. Ker pa nam včasih, tako kot naši obiskovalki, Maji, zmanjka idej za izlet, so tukaj ostali MON-ovci, ki bodo z veseljem pomagali.Plitvice 2
Majo torej zanima:
»Pozdravljeni,
zanima me, ali ima kdo kakšno dobro idejo za enodnevni izlet po Sloveniji ali po bližnjih državah (Italija, Avstrija in Hrvaška). Izlet mora biti zanimiv, hoje malo, predvsem v hrib, če je po ravnem ni tako hudo.
Zanima pa me tudi, če kdo pozna kakšen dober muzej, prav tako je lahko Slovenija in sosednje države?
Hvala za dobre ideje.
Lp Maja«

Zelo dober predlog se pojavi takoj s strani Pike:
»Na Hrvaškem predlagam Plitvice«

Tina predlaga Italijo; saj res ni daleč…Miramar 1
»Tu blizu Slovensko-Italijanske meje ( Prosecco pri Trstu ) ima zelo lep grad ”Miramar”. V gradu je tudi muzej. Okolica pa je čudovita. Res se splača pogledati če že nisi bila.
Lepo se imej.
Tina«
Predlogi še kar prihajajo, Špela je za Avstrijo:
»Predvsem z otroki je lep izlet v MINIMUNDUS zraven Celovca (svet v malem). Mi smo se imeli zelo lepo. poglej link!Minimundus 1
http://www.minimundus.at/«

..vendar kot pravi »Ajs« je Slovenija najlepša; se strinjate…?
»Meni je zelo všeč Trenta – gres čez Vršič in si pogledaš izvir Soce, pa tiste brvi čez reko, korita mostnice, trdnjavo Kluže pri Bovcu – pa prov tam zraven – vzemi seboj svetilko, pa slap Boka malo nižje, na koncu greš pa se v muzej I. sv. vojne v Kobaridu – res vredno ogleda, je najboljši Evropski muzej leta hm…nekaj let nazaj v glavnem, vmes gres pa se na ene prave soške štruklje ali krafne ali kako se reče-njam!!!!«

Trenta 1
Kaj pa vi predlagate ? Vas zanimajo še ostali predlogi ? Poglejte na www.medover.net/travel


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.