fbpx

Indija je zaradi varnostnih razlogov blokirala več kot milijon mobilnih telefonov

Novice

New Delhi – Indija je zaradi varnostnih razlogov blokirala več kot milijon mobilnih telefonov, ki nimajo veljavnih unikatnih identifikacijskih številk. Takšne telefone naj bi uporabljali tudi osumljeni za bombne napade in militantne skupine. Serijska številka mobilnega telefona IMEI (International Mobile Equipment Identity number) je 15-mestna številka, ki se operatarju izpiše vsakič, ko lastnik mobilnega telefona […]

New Delhi – Indija je zaradi varnostnih razlogov blokirala več kot milijon mobilnih telefonov, ki nimajo veljavnih unikatnih identifikacijskih številk. Takšne telefone naj bi uporabljali tudi osumljeni za bombne napade in militantne skupine.

Serijska številka mobilnega telefona IMEI (International Mobile Equipment Identity number) je 15-mestna številka, ki se operatarju izpiše vsakič, ko lastnik mobilnega telefona opravi klic. Če omenjene številke ni, potem je nemogoče slediti tistega, ki kliče, telefon ali dostopati do podatkov o klicih.

Fotografija je simbolična.

Foto: AP

Indijska obveščevalna služba je sporočila, da so mobilne telefone brez številke IMEI uporabljali v napadih. Mobilne telefone so zablokirali ob polnoči, operaterji pa morajo poostreno spremljati vse klice na blokirane telefonske številke.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.