fbpx

Indija je zaradi varnostnih razlogov blokirala več kot milijon mobilnih telefonov

Novice

New Delhi – Indija je zaradi varnostnih razlogov blokirala več kot milijon mobilnih telefonov, ki nimajo veljavnih unikatnih identifikacijskih številk. Takšne telefone naj bi uporabljali tudi osumljeni za bombne napade in militantne skupine. Serijska številka mobilnega telefona IMEI (International Mobile Equipment Identity number) je 15-mestna številka, ki se operatarju izpiše vsakič, ko lastnik mobilnega telefona […]

New Delhi – Indija je zaradi varnostnih razlogov blokirala več kot milijon mobilnih telefonov, ki nimajo veljavnih unikatnih identifikacijskih številk. Takšne telefone naj bi uporabljali tudi osumljeni za bombne napade in militantne skupine.

Serijska številka mobilnega telefona IMEI (International Mobile Equipment Identity number) je 15-mestna številka, ki se operatarju izpiše vsakič, ko lastnik mobilnega telefona opravi klic. Če omenjene številke ni, potem je nemogoče slediti tistega, ki kliče, telefon ali dostopati do podatkov o klicih.

Fotografija je simbolična.

Foto: AP

Indijska obveščevalna služba je sporočila, da so mobilne telefone brez številke IMEI uporabljali v napadih. Mobilne telefone so zablokirali ob polnoči, operaterji pa morajo poostreno spremljati vse klice na blokirane telefonske številke.


Sledite nam


RSS Ustavi se!