fbpx

Indija je zaradi varnostnih razlogov blokirala več kot milijon mobilnih telefonov

Novice

New Delhi – Indija je zaradi varnostnih razlogov blokirala več kot milijon mobilnih telefonov, ki nimajo veljavnih unikatnih identifikacijskih številk. Takšne telefone naj bi uporabljali tudi osumljeni za bombne napade in militantne skupine. Serijska številka mobilnega telefona IMEI (International Mobile Equipment Identity number) je 15-mestna številka, ki se operatarju izpiše vsakič, ko lastnik mobilnega telefona […]

New Delhi – Indija je zaradi varnostnih razlogov blokirala več kot milijon mobilnih telefonov, ki nimajo veljavnih unikatnih identifikacijskih številk. Takšne telefone naj bi uporabljali tudi osumljeni za bombne napade in militantne skupine.

Serijska številka mobilnega telefona IMEI (International Mobile Equipment Identity number) je 15-mestna številka, ki se operatarju izpiše vsakič, ko lastnik mobilnega telefona opravi klic. Če omenjene številke ni, potem je nemogoče slediti tistega, ki kliče, telefon ali dostopati do podatkov o klicih.

Fotografija je simbolična.

Foto: AP

Indijska obveščevalna služba je sporočila, da so mobilne telefone brez številke IMEI uporabljali v napadih. Mobilne telefone so zablokirali ob polnoči, operaterji pa morajo poostreno spremljati vse klice na blokirane telefonske številke.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.