fbpx

Indija je zaradi varnostnih razlogov blokirala več kot milijon mobilnih telefonov

Novice

New Delhi – Indija je zaradi varnostnih razlogov blokirala več kot milijon mobilnih telefonov, ki nimajo veljavnih unikatnih identifikacijskih številk. Takšne telefone naj bi uporabljali tudi osumljeni za bombne napade in militantne skupine. Serijska številka mobilnega telefona IMEI (International Mobile Equipment Identity number) je 15-mestna številka, ki se operatarju izpiše vsakič, ko lastnik mobilnega telefona […]

New Delhi – Indija je zaradi varnostnih razlogov blokirala več kot milijon mobilnih telefonov, ki nimajo veljavnih unikatnih identifikacijskih številk. Takšne telefone naj bi uporabljali tudi osumljeni za bombne napade in militantne skupine.

Serijska številka mobilnega telefona IMEI (International Mobile Equipment Identity number) je 15-mestna številka, ki se operatarju izpiše vsakič, ko lastnik mobilnega telefona opravi klic. Če omenjene številke ni, potem je nemogoče slediti tistega, ki kliče, telefon ali dostopati do podatkov o klicih.

Fotografija je simbolična.

Foto: AP

Indijska obveščevalna služba je sporočila, da so mobilne telefone brez številke IMEI uporabljali v napadih. Mobilne telefone so zablokirali ob polnoči, operaterji pa morajo poostreno spremljati vse klice na blokirane telefonske številke.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!