fbpx

Indonezijo stresel silovit potres

Novice

Džakarta – Indonezijski otok Sulawesi je stresel silovit potres z močjo 7,5 stopnje po Richterjevi lestvici. Indonezijske oblasti so za območje 1000 kilometrov okoli žarišča potresa sprva izdale opozorilo pred cunamijem, kako uro po potresu pa so ga umaknile. Foto: Reuters Potresu je sledil močan popotresni sunek Žarišče potresa je bilo po podatkih ameriškega inštituta […]

Džakarta – Indonezijski otok Sulawesi je stresel silovit potres z močjo 7,5 stopnje po Richterjevi lestvici.

Indonezijske oblasti so za območje 1000 kilometrov okoli žarišča potresa sprva izdale opozorilo pred cunamijem, kako uro po potresu pa so ga umaknile.

Foto: Reuters

Potresu je sledil močan popotresni sunek

Žarišče potresa je bilo po podatkih ameriškega inštituta 136 kilometrov severozahodno od mesta Gorontalo na Sulawesiju, in sicer v globini 21 kilometrov pod morsko globino, so še sporočili z ameriškega inštituta. Manj kot uro potem je otok stresel popotresni sunek z močjo 6. stopnje po Richterjevi lestvici…


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.