fbpx

Išče se čarovnica za delo v jamah

Novice

Na avdicijo je prišlo več sto ljudi V Veliki Britaniji so objavili oglas: “Iščemo vražjo čarovnico, da bo delala v zgodovinskih jamah v jugozahodni Angliji. Znati mora vreščati in biti brez alergije na mačke.” Ta opis za delo so objavili lastniki jam, imenovanih Wookey Hole iz Somerseta, da bi zaposlili novo čarovnico, potem ko se […]

Na avdicijo je prišlo več sto ljudi

V Veliki Britaniji so objavili oglas: “Iščemo vražjo čarovnico, da bo delala v zgodovinskih jamah v jugozahodni Angliji. Znati mora vreščati in biti brez alergije na mačke.”

Ta opis za delo so objavili lastniki jam, imenovanih Wookey Hole iz Somerseta, da bi zaposlili novo čarovnico, potem ko se je prejšnja upokojila. Glavno delo čarovnice je razveseljevati pa tudi strašiti obiskovalce. Letna plača znaša 50.000 funtov (58.000 evrov).

Čarovnica bo še naprej strašila obiskovalce jam Wookey Hole.


Foto: EPA

V jamah, ki so bile poseljene že pred 50.000 leti, danes pa predstavljajo dom predvsem netopirjem, so v ta namen pripravili avdicijo, ki se je je udeležilo več sto ljudi.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.