fbpx

Istanbul skozi fotografijo

Potovanja

Istanbul – kjer se srečata vzhod in zahod.

# Hagia Sophia

Hagio Sophio je leta 537 zgradil cesar Justinian in je bila skoraj tisoč let največja katedrala na svetu. Ko so v 15. stoletju Konstantinopel zavzeli Turki, je postala mošeja, nato pa muzej s številnimi mozaiki.

Lizi M.: “Hagia Sofia, podvodne cisterne, Palača Topkapi, Modra džamija, pokrito tržnico oz. bazar (Kapali čaršija), Palačo Dolmabahče, Bospor (mostovi …) … skratka vse kar boš videla je lepo in zanimivo, nasplošno Istanbul je mene očaral, res fantastično lepo mesto!”

# Modra mošeja

Modra mošeja oziroma mošeja Sultana Ahmeda je ena izmed redkih mošej na svetu s šestimi minareti, svoje ime pa je dobila po dekorativnih modrih ploščicah v njeni notranjosti.

# Palača Topkapi

Palača je nekdanji dom Sultanov in njihovega hrama – srce Otomanskega cesarstva, ki nudi čudovit razgled na mesto. Danes je v njen zakladnica s prečudovito zbirko draguljev.

# Ožina Bospor

Prečkajte Bospor in se iz evropskega dela mesta premaknite v azijskega.

https://www.thaisubsea.com/

# Cisterna Bazilike

Rimljani so zgradili cisterno v 6. stoletju, da bi mesto oskrbeli s pitno vodo. Sestavljena je iz 336 podzemnih stebrov osvetljenih z barvnimi lučmi, od katerih sta dva okrašena z glavami meduz.

Sledite nam

Oznake

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!