fbpx

Italijanske mestne oblasti so v starih mestnih jedrih prepovedale kebab in ostalo tujo hrano

Novice

Rim – ,,Borimo se za zaščito tradicije in naše kulture. Če se mi ne bomo, se ne bo nihče,, je dejal italijanski minister za kmetijstvo Luca Zaia. Italijanska vlada s Silivijem Berlusconijem na čelu se je odločila organizirati kampanjo proti tujim jedem in državljane prepričati, da večkrat naročijo tradicionalne italijanske jedi. Minister za kmetijstvo: tujim […]

Rim – ,,Borimo se za zaščito tradicije in naše kulture. Če se mi ne bomo, se ne bo nihče,, je dejal italijanski minister za kmetijstvo Luca Zaia. Italijanska vlada s Silivijem Berlusconijem na čelu se je odločila organizirati kampanjo proti tujim jedem in državljane prepričati, da večkrat naročijo tradicionalne italijanske jedi.

Minister za kmetijstvo: tujim restavracijam, ki ponujajo kebab, suši in kitajsko hrano, prepovedati uvažanje hrane ,,iz neznanih krajev,, in zahtevati, da kupujejo domače izdelke.

Kampanja se je ta teden začela v mestu Lucca, kjer so mestne oblasti prepovedale odpiranje restavracij s tujo hrano znotraj zidov starega mestnega jedra. Prejšnji konec tedna so podoben zakon sprejeli tudi v Milanu, odločitev pa obrazložili s tem, da želijo ,,zaščititi lokalne specialitete pred vplivom drugih etničnih kuhinj,,.

Italijanski minister za kmetijstvo Luca Zaia, ki je član stranke Severna liga, ki zagovarja ,,gastronomski rasizem,,, je odločitev mestnih oblasti v Lucci in Milanu pozdravil in dodal, da bi morali tujim restavracijam, ki ponujajo kebab, suši in kitajsko hrano, prepovedati uvažanje hrane ,,iz neznanih krajev,, in zahtevati, da kupujejo domače izdelke..


Sledite nam


RSS Ustavi se!