fbpx

Iz Londona v Sydney z avtobusom

Novice

Imate dvanajst tednov časa in trpežno zadnjico? Bi šli v Avstralijo? V Londonu se vkrcajte na avtobus, po 84 dneh in dobri 24.000 kilometrih pa boste izstopili pred operno hišo v Sydneyju. Prvi OzBus je proti Avstraliji odpeljal 16. septembra. Na cilj bo prihitel decembra. Velika Britanija, Francija, Nemčija, Češka, Avstrija, Madžarska, Romunija, Bolgarija, Turčija, […]

Imate dvanajst tednov časa in trpežno zadnjico? Bi šli v Avstralijo? V Londonu se vkrcajte na avtobus, po 84 dneh in dobri 24.000 kilometrih pa boste izstopili pred operno hišo v Sydneyju.

Prvi OzBus je proti Avstraliji odpeljal 16. septembra. Na cilj bo prihitel decembra.

Velika Britanija, Francija, Nemčija, Češka, Avstrija, Madžarska, Romunija, Bolgarija, Turčija, Iran, Pakistan, Indija, Nepal, Kitajska, Laos, Tajska, Malezija, Indonezija, Vzhodni Timor in Avstralija.

Iz britanske prestolnice je 16. septembra odpeljal prvi OzBus z 38 potniki, teden dni pozneje je zaradi velikega povpraševanja startal še eden, naslednji gre na pot šele 10. februarja, saj OzBus pozimi ne vozi. Iz Sydneyja pa bo prvi avtobus proti Evropi odšel 20. januarja 2008. Avanturistična potovalna družba OzBus (Oz je vzdevek za Avstralijo) na svoji spletni strani obljublja redno avtobusno povezavo med Londonom in Sydneyjem za nahrbtnikarje. A dolgo potovanje še zdaleč ni le trpljenje na avtobusu – OzBus v dvanajstih tednih pelje skozi dvajset držav, kjer bodo popotniki videli veliko svetovnih znamenitosti, saj je časa za oglede več kot dovolj (avtobus na dan povprečno prevozi “samo” tristo kilometrov).

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!