fbpx

Izginjanje amazonskega pragozda se je pospešilo

Novice

Sao Paolo – Znanstveniki opozarjajo, da amazonski pragozd vse hitreje izginja. Članek je na svoji spletni strani objavil ameriški CNN. Brazilski uradniki so izjavili, da je samo avgusta izginilo okrog 400 kvadratnih kilometrov amazonskega pragozda. To je trikrat več kot avgusta lani. Tropski pragozd izginja. (Foto: Dnevnik)     

Sao Paolo – Znanstveniki opozarjajo, da amazonski pragozd vse hitreje izginja. Članek je na svoji spletni strani objavil ameriški CNN.

Brazilski uradniki so izjavili, da je samo avgusta izginilo okrog 400 kvadratnih kilometrov amazonskega pragozda. To je trikrat več kot avgusta lani.

Tropski pragozd izginja.

(Foto: Dnevnik) 

 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!