fbpx

Izlet na Dunaj

Mesta

V božičnem času mesto prav posebej zasije. Okrašene ulice vabijo obiskovalce z raznovrstno kulinarično ponudbo in znamenitim punčem.

Izlet na Dunaj lahko izkoristimo za postanek v ogromnem nakupovalnem središču Parndorf, ki se nahaja le dobre pol ure stran od mesta.

20151205-DSC04973

Zasnovano je v obliki vasice in ponuja 130 dizajnerskih trgovin s popusti čez celo leto. Če želite pot nadaljevati na Dunaj, predlagam, da si postavite časovni okvir za nakupovanje, saj se tam zlahka zadržite cel dan. Poleg svoje velikosti k temu pripomore še predbožična gneča, ki k nakupovanju privabi mnogo Madžarov in Slovakov blizu meje.

20151205-DSC04954Če se na Dunaj odločimo priti z avtom je najboljša možnost parkiranja izven mestnega središča v parkirnih hišah Park and Ride. Le za nekaj evrov lahko za 24h tam pustimo avto in se z metrojem udobno zapeljemo do centra.
V božičnem času mesto prav posebej zasije. Okrašene ulice vabijo obiskovalce z raznovrstno kulinarično ponudbo in znamenitim punčem. Namesto sprehoda se lahko odločimo za skok na enega izmed turističnih avtobusov, ki nas bo zapeljal mimo največjih znamenitosti in božičnih sejmov v mestu. Ti ponujajo božična darila in spominke, okraske za jelko, sladkarije in tople napitke. Organizirana sta živa glasba in ulično gledališče. Za športno ali romantično razpoložene je na voljo veliko drsališče.

20151205-DSC04962
Dunaj je tudi odlična priložnost za pokušino pravih dunajskih zrezkov. Najbolj znan je tisti pri Figlmüllerju. Brez rezervacije se zna zgoditi, da bomo z drugimi navdušenci nanj čakali zunaj v vrsti, a ko pred sabo dobimo slasten kos mesa s krompirjevo solato kot prilogo je čakanje poplačano. Če po njem še zmoremo, lahko sledi kos originalne Sacher torte s skodelico črne kave in potem počasi odhod domov.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!