fbpx

Izlet na Dunaj

Mesta

V božičnem času mesto prav posebej zasije. Okrašene ulice vabijo obiskovalce z raznovrstno kulinarično ponudbo in znamenitim punčem.

Izlet na Dunaj lahko izkoristimo za postanek v ogromnem nakupovalnem središču Parndorf, ki se nahaja le dobre pol ure stran od mesta.

20151205-DSC04973

Zasnovano je v obliki vasice in ponuja 130 dizajnerskih trgovin s popusti čez celo leto. Če želite pot nadaljevati na Dunaj, predlagam, da si postavite časovni okvir za nakupovanje, saj se tam zlahka zadržite cel dan. Poleg svoje velikosti k temu pripomore še predbožična gneča, ki k nakupovanju privabi mnogo Madžarov in Slovakov blizu meje.

20151205-DSC04954Če se na Dunaj odločimo priti z avtom je najboljša možnost parkiranja izven mestnega središča v parkirnih hišah Park and Ride. Le za nekaj evrov lahko za 24h tam pustimo avto in se z metrojem udobno zapeljemo do centra.
V božičnem času mesto prav posebej zasije. Okrašene ulice vabijo obiskovalce z raznovrstno kulinarično ponudbo in znamenitim punčem. Namesto sprehoda se lahko odločimo za skok na enega izmed turističnih avtobusov, ki nas bo zapeljal mimo največjih znamenitosti in božičnih sejmov v mestu. Ti ponujajo božična darila in spominke, okraske za jelko, sladkarije in tople napitke. Organizirana sta živa glasba in ulično gledališče. Za športno ali romantično razpoložene je na voljo veliko drsališče.

20151205-DSC04962
Dunaj je tudi odlična priložnost za pokušino pravih dunajskih zrezkov. Najbolj znan je tisti pri Figlmüllerju. Brez rezervacije se zna zgoditi, da bomo z drugimi navdušenci nanj čakali zunaj v vrsti, a ko pred sabo dobimo slasten kos mesa s krompirjevo solato kot prilogo je čakanje poplačano. Če po njem še zmoremo, lahko sledi kos originalne Sacher torte s skodelico črne kave in potem počasi odhod domov.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.