fbpx

Izlet na Dunaj

Mesta

V božičnem času mesto prav posebej zasije. Okrašene ulice vabijo obiskovalce z raznovrstno kulinarično ponudbo in znamenitim punčem.

Izlet na Dunaj lahko izkoristimo za postanek v ogromnem nakupovalnem središču Parndorf, ki se nahaja le dobre pol ure stran od mesta.

20151205-DSC04973

Zasnovano je v obliki vasice in ponuja 130 dizajnerskih trgovin s popusti čez celo leto. Če želite pot nadaljevati na Dunaj, predlagam, da si postavite časovni okvir za nakupovanje, saj se tam zlahka zadržite cel dan. Poleg svoje velikosti k temu pripomore še predbožična gneča, ki k nakupovanju privabi mnogo Madžarov in Slovakov blizu meje.

20151205-DSC04954Če se na Dunaj odločimo priti z avtom je najboljša možnost parkiranja izven mestnega središča v parkirnih hišah Park and Ride. Le za nekaj evrov lahko za 24h tam pustimo avto in se z metrojem udobno zapeljemo do centra.
V božičnem času mesto prav posebej zasije. Okrašene ulice vabijo obiskovalce z raznovrstno kulinarično ponudbo in znamenitim punčem. Namesto sprehoda se lahko odločimo za skok na enega izmed turističnih avtobusov, ki nas bo zapeljal mimo največjih znamenitosti in božičnih sejmov v mestu. Ti ponujajo božična darila in spominke, okraske za jelko, sladkarije in tople napitke. Organizirana sta živa glasba in ulično gledališče. Za športno ali romantično razpoložene je na voljo veliko drsališče.

20151205-DSC04962
Dunaj je tudi odlična priložnost za pokušino pravih dunajskih zrezkov. Najbolj znan je tisti pri Figlmüllerju. Brez rezervacije se zna zgoditi, da bomo z drugimi navdušenci nanj čakali zunaj v vrsti, a ko pred sabo dobimo slasten kos mesa s krompirjevo solato kot prilogo je čakanje poplačano. Če po njem še zmoremo, lahko sledi kos originalne Sacher torte s skodelico črne kave in potem počasi odhod domov.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Maja Bajt: naredimo korak naprej
  Imaš že splaniran letošnji dopust?”, bi bilo v tem letnem času najverjetneje povsem običajno, če ne že celo samoumevno vprašanje. Tega vprašanja si letos, v času koronavirusa, večina ne zastavlja.
 • Pozitivne novice iz Mestne občine Kranj
  V tednu dni so se v Mestni občini Kranj (MOK) zgodile številne razveseljujoče stvari. Kljub epidemiji življenje teče dalje, ljudje so solidarni, tudi dobrodelni, upoštevajo navodila, pomembna za zdravje vseh. Mestna občina Kranj želi od občanov pridobiti informacije, kako uspešno deluje in jih informira v času kriznih razmer zaradi epidemije virusa covid-19. V ta namen […]
 • 50 posebnih doživetij za 50 let
  Priljubljena slovenska blagovna znamka kave, Barcaffè, v letošnjem letu praznuje 50. rojstni dan. V ta namen se je odločila ljubiteljem kave podariti 50 doživetij po izbiri.
 • Jutranje vodilo: Poenostavi si življenje in se vrni k osnovnim užitkom
  Kot otroci smo se razveselili čudeže v snežinkah, bogastva v pajkovi mreži, lepote padajočega listja na barvito jesensko jutro. V raziskovanju življenja smo prepoznali, kje se skrivajo skrivnosti.
 • Miha Primožič, Alja Fabjan in Daliborka Maljenović Ivanisin o vrednotah
  V eni prejšnjih kampanj, smo zanimive ljudi vprašali, če bi si lahko zaželeli karkoli, kaj bi to bilo? Z nami so delili razmišljanja Miha, Alja in Daliborka.