fbpx

Izlet na Dunaj

Mesta

V božičnem času mesto prav posebej zasije. Okrašene ulice vabijo obiskovalce z raznovrstno kulinarično ponudbo in znamenitim punčem.

Izlet na Dunaj lahko izkoristimo za postanek v ogromnem nakupovalnem središču Parndorf, ki se nahaja le dobre pol ure stran od mesta.

20151205-DSC04973

Zasnovano je v obliki vasice in ponuja 130 dizajnerskih trgovin s popusti čez celo leto. Če želite pot nadaljevati na Dunaj, predlagam, da si postavite časovni okvir za nakupovanje, saj se tam zlahka zadržite cel dan. Poleg svoje velikosti k temu pripomore še predbožična gneča, ki k nakupovanju privabi mnogo Madžarov in Slovakov blizu meje.

20151205-DSC04954Če se na Dunaj odločimo priti z avtom je najboljša možnost parkiranja izven mestnega središča v parkirnih hišah Park and Ride. Le za nekaj evrov lahko za 24h tam pustimo avto in se z metrojem udobno zapeljemo do centra.
V božičnem času mesto prav posebej zasije. Okrašene ulice vabijo obiskovalce z raznovrstno kulinarično ponudbo in znamenitim punčem. Namesto sprehoda se lahko odločimo za skok na enega izmed turističnih avtobusov, ki nas bo zapeljal mimo največjih znamenitosti in božičnih sejmov v mestu. Ti ponujajo božična darila in spominke, okraske za jelko, sladkarije in tople napitke. Organizirana sta živa glasba in ulično gledališče. Za športno ali romantično razpoložene je na voljo veliko drsališče.

20151205-DSC04962
Dunaj je tudi odlična priložnost za pokušino pravih dunajskih zrezkov. Najbolj znan je tisti pri Figlmüllerju. Brez rezervacije se zna zgoditi, da bomo z drugimi navdušenci nanj čakali zunaj v vrsti, a ko pred sabo dobimo slasten kos mesa s krompirjevo solato kot prilogo je čakanje poplačano. Če po njem še zmoremo, lahko sledi kos originalne Sacher torte s skodelico črne kave in potem počasi odhod domov.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.