fbpx

Izlet na Vrbsko jezero

Novice, Potovanja

Vrbsko jezero je eno največjih alpskih jezer s kristalno čisto vodo, ki se v poletni sezoni segreje na prijetnih 25 stopinj celzija.

Vrba in Vrbsko jezero na avstrijskem Koroškem sta le dobro uro in pol vožnje stran iz Ljubljane. Najbolj znan kraj ob Vrbskem jezeru je prav ta, Vrba oziroma Velden, po katerem je jezero dobilo ime. V mestu se nahaja razkošen rumeno obarvan grad, v katerem je danes hotel s petimi zvezdicami – le eden izmed mnogih.

Vrbsko jezero je eno največjih alpskih jezer s kristalno čisto vodo, ki se v poletni sezoni segreje na prijetnih 25 stopinj celzija. Velik del obale je zagrajen z zasebnimi vilami, vendar se najde ogromno javno dostopnih plaž, kjer lahko brez skrbi zaplavamo. Ob jezeru sta med Klagenfurter Halbmarathom in Erlebnislaufroute speljeni urejeni tekaška in kolesarska pot. Kolesarjenje okoli Vrbskega jezera je lahko prijeten enodnevni izlet, saj nima nobenih vzponov in je primerna za vse ljubitelje cestnega kolesarjenja. Vsako leto v mestu gostijo avtomobilsko srečanje Wortersee Treffen, ki privabi več desettisoč obiskovalcev s svojimi jeklenimi konjički.

Nekoliko dlje se nahaja razgledna točka Pyramidenkogel, ki s 83 m višine nudi razgled na celotno jezero. Sprva je bil stolp zgrajen v spomin padlim borcem v obeh svetovnih vojnah in žrtvam umrlih v gorah, kasneje pa je s pomočjo jekla in lesa dobil preobleko v modernejši različici.  Na razgledno točko se lahko povzpnemo po stopnicah ali z dvigalom, za pot navzdol pa si lahko proti doplačilu izberemo spust po zavitem toboganu. Na drugi strani jezera, ob mestnem kopališču, se nahaja Minimundus, ki je s 144 pomanjšami stavbami s celega sveta uvrščen med deset najbolj obiskanih točk v Avstriji.

truckbabe: “Iz Minimundusa peljite lepo naravnost v smeri Ljubelja(Leublpass), potem pa malo izven Celovca, sicer še vedno ista smer a dosti pred Ljubeljem, (so dobre oznake) zavijte desno, smer Woerthersee Sued.Potam pa itak samo naravnost in pridete skozi Reiffnitz, Maria Woerth in Dellach lepo do Veldna.Ves čas se vozit ob Vrbskem jezeru, kje se boste ustavili, je pa čisto vaša odločitev, kakor vam bo všeč. Nič bat, ta pot , ki sem jo napisala , je dolga le slabih 20 km. Živim tu.”

Grad v Vrbi

Pogled na Vrbsko jezero

Minimundus v Celovcu

Mnenja in izkušnje na forumu: Praktični nasveti in popotovanja


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.