fbpx

Izlet v dolino Tamar

Potovanja

Tamar je ena izmed najlepših dolin v Julijskih Alpah.

Ledeniška dolina Tamar je nadaljevanje doline Planica, ki je najbolj znana po smučarskih skokih in je od Ljubljane oddaljena nekaj več kot 100 kilometrov. Avtomobil lahko parkirate pri skakalnicah in se po makadamski poti peš odpravite do planinske koče v Tamarju. Tam se povzpnite na izvir reke Nadiže, ki hitro ponikne v produ, njena voda pa spet priteče na površje kot Sava Dolinka pri Zelencih. Bolj zahtevni pohodniki lahko pot nadaljujejo na enega izmed okoliških vrhov v Julijskih Alpah.

Rok-1: ” Tamar… je pravzaprav samo nadaljevanje Planice. Planica je v začetku doline, Tamar pa je v njenem koncu. Vse skupaj ne vem če je 4 km razdalje. Za odraslega kolesarja je to cca 15 min, mogoče nekaj več – odvisno od kondicije. Gre pa stalno navzgor in če otrok nima kolesarske kondicije in ni navajen voziti v klanec, bo več hodil peš in kolo rinil. Dol boste pa hitro. Za otroke je mogoče boljša izbira naravnost naprej po dolini – v Italijo in na Fužinska jezera (Laghi di Fusine), čeprav je tudi tam na koncu kar pošten klanec. Moj nečak ga je pri 8 letih vseeno zmogel brez problema in po mali pavzi tudi naprej do zgornjega jezera.”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio, Pinterest


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.