fbpx

Izlet v Salzburg

Potovanja

Salzburg je odlična ideja za enodnevni izlet.

Salzburg, nad katerim stoji mogočen grad Hohensalzburg, velja za eno največjih kulturnih prestolnic v Evropi. V gradu, do katerega se lahko vzpnemo z vzpenjačo, se nahaja zgodovinski muzej, ob njegovem vznožju pa prečudovita baroška katedrala.

mama283136: “Predlani smo bili v Salzburgu in smo bili navdušeni, rekli smo, da pridemo še enkrat poleti.”

Pogled na mesto
Hohensalzburg

Mozart je v mestu pustil svoj neizmeren pečat in danes je za obiskovalce odprta njegova rojstna hiša. Obisk lahko združite z nakupovanjem, saj je na isti ulici veliko število butikov in trgovin z oblačili in kozmetiko.

Mimo slikovitih ulic se po desnem bregu reke Salzach sprehodite do parka Mirabell s prelepimi vrtovi.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.