fbpx

Najbolj vratolomen spust na svetu

Novice

Vse skupaj traja 112 sekund. Bi si upali?

Najprej vas vlak smrti popelje na višino 43 metrov, nato za hip občutite breztežnost in z bliskovito hitrostjo “skočite na glavo” pod 121 stopinjami. Vse skupaj traja 112 sekund. Bi si upali?

Na Japonskem imajo vlak smrti z najstrmejšim vertikalnim padom na svetu. Novi tehnološki dosežek z imenom Takabiša (kar v prevodu pomeni “dominanten”) krike obiskovalcev izvablja v zabaviščnem parku Fuji-Q High Land ob vznožju gore Fudži v prefekturi Jamanaši. Ima sedem večjih zavojev na 1.000 metrih dolžine, seveda je poskrbljeno tudi za strm vzpon na vrh na višini 43 metrov, kjer je zagotovljen trenutek občutka breztežnosti, nato pa sledi “skok na glavo” in odseki, na katerih se znajdeš v popolni temi.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.
 • Petra Petravič: Spoštuj sebe in sogovornika
  Pred dnevi mi je sogovornik zaupaj svojo izkušnjo: »Veste, najtežje je začet in končat s pisanjem.« Pa še kako prav je imel. Če bi me pred mesecem dni vprašali, kaj si mislim o kampanji »Ustavi se«, ki je v letošnji zasnovi fokusirana na pomembnost »ustaviti se za trenutek in prisluhnit drugemu«, bi bil moj zapis […]
 • Ustavi se in se nam pridruži pri reševanju izzivov
  V Lidlu Slovenija bodo v avgustu v sklopu vseslovenske akcije Ustavi se, ki letos v ospredje postavlja komunikacijo, dejavni na svojem Instagram profilu.