fbpx

Najbolj vratolomen spust na svetu

Novice

Vse skupaj traja 112 sekund. Bi si upali?

Najprej vas vlak smrti popelje na višino 43 metrov, nato za hip občutite breztežnost in z bliskovito hitrostjo “skočite na glavo” pod 121 stopinjami. Vse skupaj traja 112 sekund. Bi si upali?

Na Japonskem imajo vlak smrti z najstrmejšim vertikalnim padom na svetu. Novi tehnološki dosežek z imenom Takabiša (kar v prevodu pomeni “dominanten”) krike obiskovalcev izvablja v zabaviščnem parku Fuji-Q High Land ob vznožju gore Fudži v prefekturi Jamanaši. Ima sedem večjih zavojev na 1.000 metrih dolžine, seveda je poskrbljeno tudi za strm vzpon na vrh na višini 43 metrov, kjer je zagotovljen trenutek občutka breztežnosti, nato pa sledi “skok na glavo” in odseki, na katerih se znajdeš v popolni temi.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!