fbpx

Najbolj vratolomen spust na svetu

Novice

Vse skupaj traja 112 sekund. Bi si upali?

Najprej vas vlak smrti popelje na višino 43 metrov, nato za hip občutite breztežnost in z bliskovito hitrostjo “skočite na glavo” pod 121 stopinjami. Vse skupaj traja 112 sekund. Bi si upali?

Na Japonskem imajo vlak smrti z najstrmejšim vertikalnim padom na svetu. Novi tehnološki dosežek z imenom Takabiša (kar v prevodu pomeni “dominanten”) krike obiskovalcev izvablja v zabaviščnem parku Fuji-Q High Land ob vznožju gore Fudži v prefekturi Jamanaši. Ima sedem večjih zavojev na 1.000 metrih dolžine, seveda je poskrbljeno tudi za strm vzpon na vrh na višini 43 metrov, kjer je zagotovljen trenutek občutka breztežnosti, nato pa sledi “skok na glavo” in odseki, na katerih se znajdeš v popolni temi.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.