fbpx

Javna kopališča v Franciji so zaradi higienskih zadržkov prepovedala uporabo burkini kopalk

Novice

Pariz – Francoske oblasti so neki muslimanki prepovedale plavanje na javnem kopališču, potem ko je prišla oblečena v burkini kopalke – kopalke, ki pokrivajo celotno telo, skupaj s kapuco za prekritje glave in obraza. Kot razlog so navedle vprašanje higiene.  V Franciji so prepovedali kopanje v burkini kopalkah.  Foto: amren.com Ženska se je v juliju […]

Pariz – Francoske oblasti so neki muslimanki prepovedale plavanje na javnem kopališču, potem ko je prišla oblečena v burkini kopalke – kopalke, ki pokrivajo celotno telo, skupaj s kapuco za prekritje glave in obraza. Kot razlog so navedle vprašanje higiene.

 V Franciji so prepovedali kopanje v burkini kopalkah.

 
Foto: amren.com

Ženska se je v juliju na kopališču v Emerainvilleu še lahko kopala oblečena, avgusta pa ji je osebje vstop v bazen prepovedalo, češ da na javnih kopališčih veljajo pravila, ki prepovedujejo kopanje v oblačilih.

Francozinja, ki je sprejela muslimansko vero, je burkini kopalke kupila v Dubaju, zato da se ji med plavanjem ne bi bilo potrebno sleči in pokazati gole kože. Enostavno povedano gre za segregacijo.


Sledite nam


RSS Ustavi se!