fbpx

Javna kopališča v Franciji so zaradi higienskih zadržkov prepovedala uporabo burkini kopalk

Novice

Pariz – Francoske oblasti so neki muslimanki prepovedale plavanje na javnem kopališču, potem ko je prišla oblečena v burkini kopalke – kopalke, ki pokrivajo celotno telo, skupaj s kapuco za prekritje glave in obraza. Kot razlog so navedle vprašanje higiene.  V Franciji so prepovedali kopanje v burkini kopalkah.  Foto: amren.com Ženska se je v juliju […]

Pariz – Francoske oblasti so neki muslimanki prepovedale plavanje na javnem kopališču, potem ko je prišla oblečena v burkini kopalke – kopalke, ki pokrivajo celotno telo, skupaj s kapuco za prekritje glave in obraza. Kot razlog so navedle vprašanje higiene.

 V Franciji so prepovedali kopanje v burkini kopalkah.

 
Foto: amren.com

Ženska se je v juliju na kopališču v Emerainvilleu še lahko kopala oblečena, avgusta pa ji je osebje vstop v bazen prepovedalo, češ da na javnih kopališčih veljajo pravila, ki prepovedujejo kopanje v oblačilih.

Francozinja, ki je sprejela muslimansko vero, je burkini kopalke kupila v Dubaju, zato da se ji med plavanjem ne bi bilo potrebno sleči in pokazati gole kože. Enostavno povedano gre za segregacijo.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]