fbpx

Jesenske obmorske dogodivščine, ki povežejo družino

Aktualno

Kaj vse lahko počnete na morju pozno jeseni?

Tudi v jesenskih dneh nas le korak loči do morja in do spomina na počitniške radosti. No, malo več kot korak, ampak spet pa ne več kot urica ali dve vožnje. V jeseni je lahko slovenska obala celo bolj čarobna, kot v poletnem vrvežu, ko je že težko najti prostor samo zase. Vsa družina bo uživala v pogledih na tople jesenske barve, na neskončno gladino morja, prisluhnila nežnemu valovanju in šumenju morja, medtem ko vas bodo sproščajoči sprehodi napolnili s pozitivno energijo za nove izzive v življenju, naj bo to v službi ali šoli. Tudi najmlajšim in malo starejšim otrokom v družini bo nekaj dni ob morju zares dobro delo in jih poživilo.

Jesen je lahko torej zares drugačna, če vsaj nekaj dni preživimo ob morju, kjer je skozi vse leto pridih poletja. Nadihali se boste blagodejnega mediteranskega zraka, pripravili svoje telo na hladne zimske dni in uživali v kopanju v bazenih z morsko vodo, ter v številnih razvajanjih in dobri hrani.

Vsak starš si najbolj želi svoj prosti čas, ki ga tako ali tako vedno primanjkuje, čim bolj kakovostno in doživeto preživeti s svojimi ‘sončki’. Za spremembo lahko vikend izkoristite tudi drugače in se odpravite na morje, pa čeprav ni poletje. Blagodejno morsko klimo se lahko ob slovenski obali čuti vseh 365 dni v letu, prenočevali pa boste lahko v enem od kompleksov skupine Hoteli Bernardin, kjer so za vas pripravili posebne jesenske ponudbe, ki se jim ni mogoče upreti.

Na privlačen ter interaktiven način odkrijte zanimivosti

Kaj vse lahko počnete na morju pozno jeseni? Lahko se odpravite na promenado, ki poteka tik ob morju od Pirana skozi Bernardin in vse do Portoroža. Prijetna sprehajalna pot je primerna za tiste z najmlajšimi v vozičkih, za bolj aktivne z rolerji, kolesi in rolkami ali za tiste, ki bi se radi sprostili s sprehodom ob morju ali vanj metali kamenčke, romantične duše pa bodo občudovale sončni vzhod ali zahod.
Sprehod je primeren za otroke vseh starosti, tudi najmlajši v vozičkih bodo užili blagodejen morski zrak, sprehajate pa se lahko vedno, razen v času močne burje. Vse to lahko nadgradite z obiskom naravnih ali kulturno-zgodovinskih znamenitosti v bližnji in daljni okolici. Piran upravičeno velja za najlepše mesto slovenske obale, saj ponuja na ogled bogate zgodovinske in naravne znamenitosti.

Po novem lahko obiskovalci odkrivajo legende Pirana tudi s pomočjo brezplačne aplikacije Nexto, ki na igriv način, preko kvizov, izzivov in nalog skozi navidezno resničnost ustvarja novo izkušnjo vodenja po mestu. Zgodovinske in kulturne znamenitosti bodo na ta način privabile predvsem otroke, katerih pozornost je včasih težko zadržati. To pa še ne pomeni, da ne boste Obale podobno doživeto okusili tudi odrasli.


Veliko razlogov za podaljšan obisk

Istro v barvah jeseni lahko na poseben način doživite preko kolesarskih izletov po Paranzani, ogledih znamenitostih v zaledju slovenske Istre in odkrivanju skritih kotičkov v mestecih in vasicah. Posebno doživetje ponuja tudi obisk solin v krajinskem parku Sečovlje in Strunjan, kolesarjenje mimo oljčnikov in vinskih kleti ter pokušine izvrstnih vin iz Slovenske Istre.
Kje boste prenočevali, se ne bo težko odločiti, izbirate lahko med namestitvijo v hotelih Bernardin resort Portorož, Salinera resort v Strunjanu in San Simonu resort v Izoli. Tisti, ki so se odločili za aktivnejši družinski oddih v Portorožu, lahko dan začnejo že ob jutranji vodni aerobiki ali zgodnjem plavanju v bazenih z morsko vodo. To pa je le ena od prednosti preživljanja družinskih počitnic v Hotelih Bernardin; med njimi vsekakor izstopa bogata izbira družinskih sob in apartmajev, odlična lega ob morju, mini klubi za otroke, notranji in zunanji bazeni z morsko vodo (v jesenskem in zimskem času je odprt samo notranji), profesionalni animatorji, ugodni popusti za otroke in kajpada že omenjene številne aktivnosti na prostem, ki se ponujajo vaši družini.


Hoteli Bernardin vam ponujajo nadvse prijetno namestitev tudi v Strunjanu, ki je eden od lepših kotičkov slovenske obale in ga ima marsikdo rad zaradi miru in prelepe narave. V Strunjanu vas čaka super izbira družinskih sob in apartmajev, vrhunska lega lega ob morju, kakršno si lahko samo želite, pa seveda prav tako bazen z morsko vodo, mini klub za otroke in popusti za najmlajše člane, animatorji, pestra kulinarična in vinska ponudba ter prijetne dejavnosti na prostem ob prelepi prodnati obali, ki se vije ob čudovitem borovem gozdu pod znamenitimi pečinami in klifi Mesečevega zaliva. Prijetna namestitev vašo družino čaka tudi v Izoli, ki slovi po svoji marini, barkah, zgodovinskih znamenitostih in prijaznih domačinih ter pristnem vzdušju obmorskega mesteca.

Hotelski resorti v Portorožu, Izoli in Strunjanu so odlična izhodišča za različne športne aktivnosti tako za rekreativne kot aktivne športnike. Od kolesarjev, tekačev, pohodnikov do navdušencev za vodne športe, vsak bo užival v izbrani dejavnosti. Razgibano in slikovito slovensko obalo je mogoče doživljati na več načinov, z družino pa lahko spoznavate ta del slovenskega prostora s pomočjo za otroke varnih sprehajalnih poti. Povsem nenaporne in vedut polne pešpoti vas popeljejo skozi Piran, Portorož, Lucijo, Sečo, Strunjan, Izolo in njihovo okolico. Čas je, da pustite avto v garaži in skupaj z otroki doživite ljubke primorske vasice in naselja iz nove, sveže perspektive.

Namesto na plažo na odkrivanje okolice

Ker vreme ne bo omogočalo poležavanja na plaži, je jesen, tudi pozna, res pravi trenutek, da si oblečete trenirko in toplo pohodno jakno ter se odpravite raziskovat notranjost slovenske Istre po številnih, odlično označenih pešpoteh. Iz Debelega rtiča se lahko odpravite pod Kraški rob skozi Dekane in Rižano ter mimo izvira reke Rižane na Bržanijo, pobočja pod Kraškim robom, ki od nekdaj velja za ločnico med Krasom in Istro.

Iz Kopra pa se lahko odpravite na skrivnostno Šavrinsko gričevje. Svet med Kraškim robom in Šavrinskim gričevjem je poln naravnih ter kulturnih znamenitosti. V zgodovini so med Avstrijo in Beneško republiko potekale stoletne vojne, zato je na nekdanjem mejnem območju od Črnega Kala preko Podpeči in Zanigrada zrasla vrsta utrdb, s katerimi je tedanja Beneška republika zavarovala svoje ozemlje. Trdnjave so imele oporno točko v Kubedu, ki stoji na kamnitem ‘zobu’. Ogledate si lahko tudi protiturške tabore, ki so jih gradili kmetje v času med 15. in 17. stoletjem, ko so po slovenskem ozemlju napadali Turki. Ostanki taborov so še posebej vidni v Ospu in Hrastovljah.
Veliko beneških trgovcev je včasih bogatelo tudi na račun slovenske soli iz koprskih, izolskih, strunjanskih, lucijskih ali sečoveljskih solin. Lahko se odpravite na t.i. Solno pot, ki vas po najlepšem delu slovenske obale vodi od Strunjana do Sečovelj, natančneje od Krajinskega parka Strunjan do Krajinskega parka Sečoveljske soline.

Sledite nam

Oznake

Neskončna vodna zabava v Laguni Bernardin

Po prihodu z vznemirljivega izleta bodo otroci še posebej uživali v Morskem parku Laguna Bernardin, saj je ta kot ustvarjen po otroških željah po pustolovščini, avanturi in neskončni vodni zabavi, medtem ko bodo njihovi starši lahko uživali v družbi z njimi, kasneje pa si privoščili še samostojno razvajanje v izbranem centru dobrega počutja, wellnessu in spaju.

Prav tako pa se starši lahko odločijo, da zaplavajo in se sprostijo v coni A Lagune Bernardin, ki je namenjena vsem, ki si želijo miru in počitka, tu jih čaka prostoren plavalni bazen z masažnimi slapovi, okrogel rekreacijski bazen z masažnimi ležišči in stranskimi masažnimi curki ter pet masažnih bazenov oziroma whirlpoolov. Starejši otroci, ki ne potrebujejo več starševskega ali skrbniškega nadzora, se medtem lahko sami zabavajo in družijo s sovrstniki v coni B Lagune Bernardin, kjer razgibane površine in dinamične vodne oblike predstavljajo pravi raj za družine z otroki in vse, ki uživajo v vodnih igrah.
Otrokom sta namenjena dva bazena s toboganom, vodno drsalnico, curki in gejzirji. Nad otroškima bazenoma se nahaja velik plavalni bazen z zalivi za počivanje, v vzhodnem delu pa ovalni, dvoravninski bazen z vrtinci, gejzirji, vodnim topom in masažnimi curki.

Ste za rojstnodnevno zabavo v slogu piratov?

V morskem parku Laguna Bernardin lahko svojemu otroku omogočite nepozabno praznovanje rojstnega dne, na katerega bo povabil tudi svoje prijatelje (minimalno število otrok je deset, maksimalno pa 25, pogoj je starost 5 let ali več). S seboj lahko prinesete torto za slavljenca, če te nimate, pa jo naročite kar v Hotelih Bernardin, kjer vam jo izdelajo po vaših željah. Starši slavljenca imajo prost vstop v bazen, starši povabljencev pa 10-odstotni popust pri plačilu. V rojstnodnevnem ‘paketu’ je zajeto štriurno praznovanje, okrasitev prostora v skladu z izbrano tematiko, organizacija in izvedba animacije, pogostitev s hrano, pijača in zgoščenka s slikami za slavljenca oziroma slavljenko. Za svojega nadebudneža lahko izbirate med tremi tematskimi zabavami: Piratske dogodivščine (iskanje ukradene torte), Vodne pustolovščine in Havajski rojstni dan.

Sicer pa je tudi v drugih dneh v Hotelih Bernardin poskrbljeno za zabavo, ki jo vodi skupina animatorjev ta skrbi za bogat animacijski program skozi vse leto. Ali se jim boste prepustili ali pa raje počivali in delali stvari v lastnem aranžmaju, pa se boste kajpak odločili sami!
Čakajo vas ugodne ponudbe, prijazne cene nočitev v vseh namestitvah Hotelov Bernardin, tako v Portorožu kot Izoli in Strunjanu, tudi za vaše malčke bo odlično poskrbljeno, na svoj račun pa boste prišli tudi starši. Domov se boste po jesenskih morskih ‘mini počitnicah’ odpravili čili, spočiti, polni novih vtisov in spominov, predvsem pa boste doživeli nepozabne trenutke, ki družino povezujejo skupaj.

Sledite nam


RSS Ustavi se!