fbpx

Jutranje milijaderjevo vodilo – 2

Aktualno, Jutranja.

Zbiraj čudežne izkušnje namesto materialnih stvari.

Ko smo bili otroci smo opazili čudeže v snežinkah, bogastvo v pajkovi mreži, lepote padajočega listja na barvito jesensko jutro. Bistvo smo videli v raziskovanju življenja.

Preklopi pogled iz vidim preprosto življenje na pogled, vidim izjemno življenje. Tako se pomnoži sposobnost za ustvarjanje čudežev.

Smejmo se pogosteje, plešimo bolj redno in večkrat se igrajmo.

“Prihodnost obljublja skrivnostne dobrine. Čez noč se lahko zgodi kar koli,

je reklala mističarka Florence Scovel Shinn.”

Bodimo bolj dovzetni za čudeže, ki so v tvojih dneh: rahel veter, veverice, ki se lovijo v parku, in glasba, ki je tako čudovita, da ti gre na jok.

Tako boš začel živeti kot kralj in okrepil boš svojo prvinskost, da boš v svojih jutrih doživel še več čarobnosti.

Robin Sharma

Odločilni dejavniki čudovitega življenja so isti že stoletja: občutek da rasteš in kapitaliziraš svoj človeški potencial; prizadevno delo, ki iz tebe potegne najfinejšo produktivnost in koristi vsemu človeštvu; pomembne povezave s pozitivnim ljudmi, ki dvigujejo tvojo radost; in čas, da počneš stvari, ki hranijo tvojega duha, medtem ko napreduješ skozi dni s srcem, polnim hvaležnosti.

Postani zbiratelj krasnih izkušenj

Poenostavi si življenje in se vrni k osnovnim užitkom, ki jih imaš prav pred nosom. Ko boš to storil, boš premagal sile, ki so potlačile tvoj ogenj, in uničil to farso površinskosti, v kateri je obtičalo toliko dobrih ljudi. Tako nadaljuj in spoznal boš, kako krasno in fantastično je pravzaprav tvoje življenje.

Nemogoče je vstopiti v čarobnost, ki jo prinese vsako novo jutro, če se deli tebe oklepajo starih razočaranj, zamer in bolečin.

Prosim zapomni si, da je tvoja preteklost služabnik, ki te je naredil takega, kot danes si, in ne tovariš, s katerim bi želel preživeti dosti časa v sedanjosti, pa tudi ne prijatelj, ki bi ga popeljal v svojo prihodnost.

Čas zdaj je v bistvu vse, kar resnično imaš.

Ja, potrebna bosta trud in potrpežljivost. Toda uživanje prav tega trenutka je najpomembnejša poteza za izjemno življenje. In to je imperij, ki je vreden več kot ves denar tega sveta. Nekega dne boš videl.

Preberi:
Jutranje milijaderjevo vodilo – 1
Ob 5ih vstani in svet ti bo ležal na dlani


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!