fbpx

Jutranje milijaderjevo vodilo – 3

Aktualno, Jutranja.

Neuspeh povečuje neustrašnost

Velikanov ambicij in orjakov domišljije v tebi ne smejo nikdar ugrabiti mali strahopetci, ki se skrivajo za dvomi, “le kaj bodo rekli ljudje”, “kaj če me zavrnejo” in “trapast bom videti, če bom to poskušal.”

“Nemogoče je živeti, da bi kdaj doživel neuspeh, razen, če živiš tako previdno, da bi bilo vseeno, če sploh ne bi živel – v tem primeru pa si že v osnovi neuspešen,”

je rekla J. K. Rowling.

Večkrat reci JA svojemu življenju

Lahko si dovoliš, da postaneš paraliziran od strahu pred zavrnitvijo, ali pa greš v svet in ga osupneš. Oboje pa ne gre. Realnost življenja je, da imaš izredno usodo, ki te roti za pozornost v tej dobi uničujoče zapletenosti. Nehaj zlorabljati svojo veličino, kaziti svojo sijajnosti in zanikati svoj sij s tem, da označiš nekaj, kar ste ti ni izteklo po načrtih, za neuspeh. Vsi vemo, da v vsakem zastoju tiči imenitna priložnost za še večji uspeh. Večkrat reci JA v življenju. Pogum je orožje, ki je kot nalašč za bojevanje z vojskami kesanja, ki razžirajo površno živeta življenja.

Zvezde se niso poravnale same

Si ustvarjalec svojega življenja in si velik umetnik svojih želja. Ni res, da so produktivni, uspešni, telesno dobro pripravljeni in optimistični ljudje prišli do svojega bogastva, ker so imeli srečo. Čista pravljica je, da so taki ljudje ustvarili svoje imperije denarja, vitalnosti in vpliva na družbo zato, ker so se zvezde poravnale tako, da je to sprožilo njihov uspeh.

Preberi:
Jutranje milijaderjevo vodilo – 2
Ob 5ih vstani in svet ti bo ležal na dlani


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.