fbpx

Jutranje milijaderjevo vodilo – 3

Aktualno, Jutranja.

Neuspeh povečuje neustrašnost

Velikanov ambicij in orjakov domišljije v tebi ne smejo nikdar ugrabiti mali strahopetci, ki se skrivajo za dvomi, “le kaj bodo rekli ljudje”, “kaj če me zavrnejo” in “trapast bom videti, če bom to poskušal.”

“Nemogoče je živeti, da bi kdaj doživel neuspeh, razen, če živiš tako previdno, da bi bilo vseeno, če sploh ne bi živel – v tem primeru pa si že v osnovi neuspešen,”

je rekla J. K. Rowling.

Večkrat reci JA svojemu življenju

Lahko si dovoliš, da postaneš paraliziran od strahu pred zavrnitvijo, ali pa greš v svet in ga osupneš. Oboje pa ne gre. Realnost življenja je, da imaš izredno usodo, ki te roti za pozornost v tej dobi uničujoče zapletenosti. Nehaj zlorabljati svojo veličino, kaziti svojo sijajnosti in zanikati svoj sij s tem, da označiš nekaj, kar ste ti ni izteklo po načrtih, za neuspeh. Vsi vemo, da v vsakem zastoju tiči imenitna priložnost za še večji uspeh. Večkrat reci JA v življenju. Pogum je orožje, ki je kot nalašč za bojevanje z vojskami kesanja, ki razžirajo površno živeta življenja.

Zvezde se niso poravnale same

Si ustvarjalec svojega življenja in si velik umetnik svojih želja. Ni res, da so produktivni, uspešni, telesno dobro pripravljeni in optimistični ljudje prišli do svojega bogastva, ker so imeli srečo. Čista pravljica je, da so taki ljudje ustvarili svoje imperije denarja, vitalnosti in vpliva na družbo zato, ker so se zvezde poravnale tako, da je to sprožilo njihov uspeh.

Preberi:
Jutranje milijaderjevo vodilo – 2
Ob 5ih vstani in svet ti bo ležal na dlani


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!