fbpx

Jutranje milijaderjevo vodilo – 4

Aktualno, Jutranja.

Pravilna uporaba prvinske moči ustvarja tvojo osebno Utopijo.

Mnogi ljudje preživijo svoje najboljše ure za fasdo zadovoljstva. Mislijo in govorijo, da so srečni, v resnici pa so nesrečni.

Izdali so svoje sanje, zanemarili svoje človeške zaklade in zmanšali vpliv, ki bi ga lahko imeli na svet. Upravičujejo tako, da si dopovedujejo, da morajo biti zadovoljni s tem, kar imajo, namesto da bi se razvili v nekaj več.

Ja, bodi zelo zelo hvaležen ta vse, kar imaš. Pa vendar tudi pomisli, da so se taki posamezniki sami postavili v brezizhoden položaj z absolutnim zanemarjanjem in popolno opustitvijo svoje inherentne moči. S tem so uničili vsakršen občutek za osebno svobodo in sleherno upanje za nadzor svojih razkošnih talentov.

4 ustvarjalna orodja

Če hočeš vstopiti v čarovnijo svojega življenja, se moraš začeti zavedati štirih ustvarjalnih orodij, ki vsako od tvojih želja spremenijo v vidni rezultat. Ta štiri sredstva, ki ti bodo pomagala, da boš uresničil čudeže v svetu so tvoje misli, čustva, besede in dejanja. Razgibavaj svoj um, da bo mislil samo take misli, ki služijo tvojemu vzponu k mojstrstvu in sreči. Redno neguj čustva hvaležnosti, pozitivnega pričakovanja in ljubezni do vsega, kar imaš v življenju. Govori samo besede, ki povzdigujejo, besede o bolju in spodbudi. In delaj samo tista dejanja, ki so odlično usklajena z junakom v tebi, ki sedi na tvojem najbolj modrem temelju.

Preučuj tistega, ki ne izkorišča svojega potenciala

Preučuj koga, ki ne izkorošča svojega potenciala, in boš popolnoma razumel, zakaj so njegovore rezmere tako težke, kot so. Tak človek se osredotoča v mislih na tisto, kar mu manjka, namesto da bi se na tisto, česar ima v obilju. Tak človek ne spoštuje moči besede, ker ves čas omenja, “težave”. Opisuje okoliščine kot “grozne”. Označuje nagrade kot velik uspeh, finančno bogastvo, zadovoljstvo in poživljajoča služba kot “nemogoče”. Pri tem ne razume, da ga njegov lastni govor oddaljuje od sposobnosti, da bi ustvaril čarovnijo.

Besede so resnično množitelji ustvarjalnosti.

Če pogledamo vsakodnevna dejanja takih ljudi, ki so obtičali, vidimo, da sploh ne delajo trdo, temveč tako malo, kot je le mogoče, ob tem pa upajo na lepo življenje.

Ampak najvišji čarovnik v njih samih – vest in podzavest – vse to gleda.

Preberi:
Jutranje milijaderjevo vodilo – 3
Ob 5ih vstani in svet ti bo ležal na dlani


Povzeto po knjigi Ob 5-ih vstani in svet ti bo ležal na dlani - Robin Sharma

Sorodne vsebine

Sledite nam


RSS Ustavi se!