fbpx

Jutranje milijaderjevo vodilo – 1

Aktualno, Jutranja., Novice

Če hočeš ustvarjati čarobnost v svetu, jo moraš najprej imeti v sebi.

Poglej se v ogledalo. Tvoj odnos s samim sabo je napoved vseh odnosov, ki jih imaš s svetom. Zapomni si, da imaš v sebi prvinsko hrepenjenje po tišini in samoti – in da se samozavedanje zbudi v tišini.

“Vzrok, da so ljudje nesrečni je, da ne znajo mirno sedeti v sobi.”

Francoski matematik Blaise Pascal

Osvobodi se potrebe po zapletenosti in se potopi v umirjenost, ki jo lahko ponudi le zgodnje jutro, da se boš spet spoznal.

Beg pred samoto je v resnici beg pred svobodo.

Kdo si, se boš spomnil, ko boš miren

Da bo tvoje življenje polno strasti, obilja in miru, se navadi, da ti bo prijetno, ko boš pri miru. Tako boš zališal šepet velikega genija, ki spi v tebi. Postal boš močna, ustvarjalna, nepremagljiva, ljubljena in ljubeča oseba.

V svetišču tišine si lahko privoščiš nekaj redkega, ČAS, da SI. Tako boš odkrival, kako življenje v resnici deluje. Začel boš raziskovati med svojimi prepričanji, ki so samo kulturne omejitve, in tistimi, ki so dejanjsko resnična prepričanja. Začel boš raziskovati med zaupanja vrednim glasom intuicije in med prepričljivimi razsodbami strahov.

V samoti boš tudi prišel do revolucionarnih spoznanj, ki te bodo preobrazila.

V tišini so veliko časa preživeli vizionarji: Steve Jobs, Nikola Tesla, Albert Einstein, Grace Hopper, Thomas Edison, Marie Vurie, Rosalind Franklin in drugi.

Daljša obdobja, ki jih preživiš v brezhrupnem premišljevanju, so skrivnost naprednega uma.

Edini človek si, s katerim boš ostal vse življenje.

Še več zanimivega branja


Sledite nam


RSS Ustavi se!