fbpx

Jutranje milijaderjevo vodilo – 1

Aktualno, Jutranja., Novice

Če hočeš ustvarjati čarobnost v svetu, jo moraš najprej imeti v sebi.

Poglej se v ogledalo. Tvoj odnos s samim sabo je napoved vseh odnosov, ki jih imaš s svetom. Zapomni si, da imaš v sebi prvinsko hrepenjenje po tišini in samoti – in da se samozavedanje zbudi v tišini.

“Vzrok, da so ljudje nesrečni je, da ne znajo mirno sedeti v sobi.”

Francoski matematik Blaise Pascal

Osvobodi se potrebe po zapletenosti in se potopi v umirjenost, ki jo lahko ponudi le zgodnje jutro, da se boš spet spoznal.

Beg pred samoto je v resnici beg pred svobodo.

Kdo si, se boš spomnil, ko boš miren

Da bo tvoje življenje polno strasti, obilja in miru, se navadi, da ti bo prijetno, ko boš pri miru. Tako boš zališal šepet velikega genija, ki spi v tebi. Postal boš močna, ustvarjalna, nepremagljiva, ljubljena in ljubeča oseba.

V svetišču tišine si lahko privoščiš nekaj redkega, ČAS, da SI. Tako boš odkrival, kako življenje v resnici deluje. Začel boš raziskovati med svojimi prepričanji, ki so samo kulturne omejitve, in tistimi, ki so dejanjsko resnična prepričanja. Začel boš raziskovati med zaupanja vrednim glasom intuicije in med prepričljivimi razsodbami strahov.

V samoti boš tudi prišel do revolucionarnih spoznanj, ki te bodo preobrazila.

V tišini so veliko časa preživeli vizionarji: Steve Jobs, Nikola Tesla, Albert Einstein, Grace Hopper, Thomas Edison, Marie Vurie, Rosalind Franklin in drugi.

Daljša obdobja, ki jih preživiš v brezhrupnem premišljevanju, so skrivnost naprednega uma.

Edini človek si, s katerim boš ostal vse življenje.

Še več zanimivega branja


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.