fbpx

Jutranji ljudje so spregovorili

Jutranja.

Med 15. oktobrom in 15. novembrom 2019 je potekala aktivacija Slovencev – Jutranja. “Jutranji ljudje si zjutraj nastavijo dan in zato jih preko dneva spremljata sreča in uspeh,” so ugotovitve pobudnikov akcije.

Medtem, ko so dnevi postajali vse krajši in noči vse daljše, je Over.Net v sodelovanju s partnerji Marche, OMV, HIT Alpinea, Merkur zavarovalnica in Velux izvedel aktivacijo Jutranja.

Slovence je naslovil z vprašanjem: »Ste jutranji ali pa vas mika, da bi to postali?«.

Na portalu Potovanja.Over.Net, Facebook in Instagram profilu smo predstavili jutranje obrede ljudi, objavljali strokovne prispevke z nasveti za zdrava jutra, o jutranji vadbi, zajtrku, presnovi, jutranjih navadah pitja kave – vode – čaja, jutranji negi, svetlobi, toploti, organizaciji …,” povzame pobudnica akcije in velika ljubiteljica juter, Anja Vogrič.

Ambasadorji so predstavili svoje poglede na jutra, njihov pomen in jutranje rutine. Strokovni prispevki so osvetlili različne vidike juter in kako vplivajo na celoten dan. Partnerji so sooblikovali vsebine z mislimi in nasveti za lepša jutra in različni ljudje so napisali, kako oni začenjajo svoj dan.

Ob koncu akcije sodelujoči ugotavljajo, da so jutra poseben del dneva. Tako posebna so zato, ker so mirna, ker pred seboj nosijo cel dan, so magična, polna priložnosti za spoznavanje samega sebe in prinašajo prepotreben čas, ki ga lahko nameniš samo sebi.

Več izbranih vsebin Jutranja.


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]