fbpx

Smučišče Horjul – Mrzla dolina

Novice, Zanimivosti

Progi sta v celoti razsvetljeni in omogočata nočno smuko.

Medtem ko po večini Slovenije, kjer so temperature vsaj 10°C previsoke za ta letni čas in smučišča še čakajo na prvi sneg smo za vas pripravili kratko predstavitev smučišča v Horjulu, Mrzla dolina.

Če se tja odpravimo iz smeri Ljubljana, se bomo podali čez Vrhovce, ali iz Brezovice čez Podsmreko ter do Dobrove, nato pa ubrali 10 kilometrov dolgo pot po Horjulski dolini. V Horjulu boste hitro našli smučišče, od prve avtobusne postaje vas čaka 200 metrov nadaljevanja do kapelice in nato levo na Vovčne in od tam še slabih 200m do smučišča.
Smučišče, ki ga boste uzrli je primerno za začetnike in zahtevnejše smučarje, skupaj pa se ponaša s 380 metri, tudi umetno zasneženih prog. Progi sta v celoti razsvestljeni in omogočata nočno smuko. Na smučišču je možna izvedba treningov, organizacije tekmovanj ali športnih dni, poleg alpskega smučanja pa obiskovalci lahko koristijo tudi tekaško progo kadar so za to primerni naravni pogoji.
Če boste smuči vašim malčkom nadeli prvič pa je obisk Horjulskega smučišča tudi iz tega vidika več kot primerna destinacija saj se na njem lahko dogovorite za smučarski tečaj, ti so namreč namenjeni predvsem predšolski in osnovnošolski mladini, trajajo pa vse od meseca decembra do marca!

mrzla-dolina Na smuko v Horjul se lahko podate tako med tednom kot med vikendi, ta bo med delovniki vso zimo obratoval od 16. do 21. ure, ob koncu tedna pa si lahko privoščite celodnevno smuko od 10. do 21. ure

Več informacij: Smučišče Horjul, Mrzla dolina

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake


Sledite nam


RSS Ustavi se!