fbpx

Smučišče Horjul – Mrzla dolina

Novice, Zanimivosti

Progi sta v celoti razsvetljeni in omogočata nočno smuko.

Medtem ko po večini Slovenije, kjer so temperature vsaj 10°C previsoke za ta letni čas in smučišča še čakajo na prvi sneg smo za vas pripravili kratko predstavitev smučišča v Horjulu, Mrzla dolina.

Če se tja odpravimo iz smeri Ljubljana, se bomo podali čez Vrhovce, ali iz Brezovice čez Podsmreko ter do Dobrove, nato pa ubrali 10 kilometrov dolgo pot po Horjulski dolini. V Horjulu boste hitro našli smučišče, od prve avtobusne postaje vas čaka 200 metrov nadaljevanja do kapelice in nato levo na Vovčne in od tam še slabih 200m do smučišča.
Smučišče, ki ga boste uzrli je primerno za začetnike in zahtevnejše smučarje, skupaj pa se ponaša s 380 metri, tudi umetno zasneženih prog. Progi sta v celoti razsvestljeni in omogočata nočno smuko. Na smučišču je možna izvedba treningov, organizacije tekmovanj ali športnih dni, poleg alpskega smučanja pa obiskovalci lahko koristijo tudi tekaško progo kadar so za to primerni naravni pogoji.
Če boste smuči vašim malčkom nadeli prvič pa je obisk Horjulskega smučišča tudi iz tega vidika več kot primerna destinacija saj se na njem lahko dogovorite za smučarski tečaj, ti so namreč namenjeni predvsem predšolski in osnovnošolski mladini, trajajo pa vse od meseca decembra do marca!

mrzla-dolina Na smuko v Horjul se lahko podate tako med tednom kot med vikendi, ta bo med delovniki vso zimo obratoval od 16. do 21. ure, ob koncu tedna pa si lahko privoščite celodnevno smuko od 10. do 21. ure

Več informacij: Smučišče Horjul, Mrzla dolina


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] s Tomom Vebrom
  Tom Veber, svobodni umetnik in kulturni delavec pravi: "Izčrpan sem, zmeraj težje najdem ravnovesje med delom in prostim časom. Kot svoboden umetnik je moje delo, in posledično s tem povezan zaslužek, velikokrat podvrženo negotovosti."
 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]