fbpx

Kako potovanja vplivajo na nas?

Zanimivosti

Mnogokrat se zgodi, da smo na potovanju celo bolj sproščeni in poskusimo stvari, ki jih doma nikoli ne bi.

…VEČ VEMO
Na potovanju se vsak dan naučimo česa novega. Obisk muzeja, učenje tujega jezika, pogovor z domačinom ali opazovanje mimoidočih in njihove kulture nam širijo obzorja.

…POSTANEMO POTRPEŽLJIVEJŠI
Če nas je doma vsaka malenkost vrgla iz tira, si to na potovanju le stežka privoščimo. Na zamudo letala, izgubljeno prtljago ali neskončno vrsto pred restavracijo ne moremo vplivati, zato se ne splača jeziti in izgubljati energije.

…POSTANEMO PRIJAZNEJŠI
Lepa beseda lepo mesto najde, še toliko bolj v neznanem kraju, kjer nikogar ne poznamo. Le redko bomo naleteli na res slab odziv.

…POSTANEMO BOLJ ODPRTI
Če doma ne veljamo za najzgovornejše, se to na potovanju lahko prav kmalu spremeni. Medtem ko sprašujemo za pravo pot, se zlahka zapletemo v pogovor z neznancem, še bolj, če potujemo sami in smo odvisni le od nas samih.

…POSTANEMO BOLJ NEUSTRAŠNI
Potovanja nas silijo iz cone udobja, a preko njih ugotavljamo svoje zmožnosti in meje. Mnogokrat se zgodi, da smo na potovanju celo bolj sproščeni in poskusimo stvari, ki jih doma nikoli ne bi. Na primer skok s padalom ali plavanje z morskimi psi.

…POSTANEMO BOLJ ZADOVOLJNI
Vsak potrebuje odmor od napornega in stresnega delavnika. Potovanja nas napolnijo z energijo in novimi vtisi, ki jih hranimo še dolgo po prihodu domov.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • [SLIKOVITO] z Lidijo Bašič Jančar: Ko imamo vsega dovolj, …
  Ko imamo vsega dovolj, bi se najraje skrili v mišjo luknjo.
 • [SLIKOVITO] z Nomi Hrast
  »Poženem kolo ravnovesja in se poiščem v dnevih, ki prihajajo.« To je misel izpod peresa Andreja H. Štruca, ena izmed mnogih, ki v zadnjih mesecih krasijo Maribor.
 • Ni vsa lokalna hrana ekološka
  Toliko kolikor je ljudi, toliko je različnih načinov prehranjevanja, različnih okusov, različnih odtenkov barv na krožnikih. Nekateri se oskrbujejo s hrano iz slovenskih kmetij, določeni pazijo, da te kmetije hrano pridelujejo na izključno ekološki način. Drugi spet kupujejo hrano v trgovini in posegajo večinoma po predelanih živilih slovenskih blagovnih znamk, tretjim pa je vseeno, od […]
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar – Kako vzljubiti neljuba čustva?
  Vemo, da imajo čustva svoj pomen. Nesmiselno bi bilo, da bi določeno čustvo, ki nam ni ljubo, želeli izničiti. Neljuba čustva nam predstavljajo določeno breme, s katerim težko shajamo. Izziv je morda prav v tem, da poskušamo čustvom ZAUPATI, da vstopajo oz. se pojavijo prav z določenim namenom in da se nikoli ne pojavijo brez […]
 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.