fbpx

Kako potovanja vplivajo na nas?

Zanimivosti

Mnogokrat se zgodi, da smo na potovanju celo bolj sproščeni in poskusimo stvari, ki jih doma nikoli ne bi.

…VEČ VEMO
Na potovanju se vsak dan naučimo česa novega. Obisk muzeja, učenje tujega jezika, pogovor z domačinom ali opazovanje mimoidočih in njihove kulture nam širijo obzorja.

…POSTANEMO POTRPEŽLJIVEJŠI
Če nas je doma vsaka malenkost vrgla iz tira, si to na potovanju le stežka privoščimo. Na zamudo letala, izgubljeno prtljago ali neskončno vrsto pred restavracijo ne moremo vplivati, zato se ne splača jeziti in izgubljati energije.

…POSTANEMO PRIJAZNEJŠI
Lepa beseda lepo mesto najde, še toliko bolj v neznanem kraju, kjer nikogar ne poznamo. Le redko bomo naleteli na res slab odziv.

…POSTANEMO BOLJ ODPRTI
Če doma ne veljamo za najzgovornejše, se to na potovanju lahko prav kmalu spremeni. Medtem ko sprašujemo za pravo pot, se zlahka zapletemo v pogovor z neznancem, še bolj, če potujemo sami in smo odvisni le od nas samih.

…POSTANEMO BOLJ NEUSTRAŠNI
Potovanja nas silijo iz cone udobja, a preko njih ugotavljamo svoje zmožnosti in meje. Mnogokrat se zgodi, da smo na potovanju celo bolj sproščeni in poskusimo stvari, ki jih doma nikoli ne bi. Na primer skok s padalom ali plavanje z morskimi psi.

…POSTANEMO BOLJ ZADOVOLJNI
Vsak potrebuje odmor od napornega in stresnega delavnika. Potovanja nas napolnijo z energijo in novimi vtisi, ki jih hranimo še dolgo po prihodu domov.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.