fbpx

Kako potovanja vplivajo na nas?

Zanimivosti

Mnogokrat se zgodi, da smo na potovanju celo bolj sproščeni in poskusimo stvari, ki jih doma nikoli ne bi.

…VEČ VEMO
Na potovanju se vsak dan naučimo česa novega. Obisk muzeja, učenje tujega jezika, pogovor z domačinom ali opazovanje mimoidočih in njihove kulture nam širijo obzorja.

…POSTANEMO POTRPEŽLJIVEJŠI
Če nas je doma vsaka malenkost vrgla iz tira, si to na potovanju le stežka privoščimo. Na zamudo letala, izgubljeno prtljago ali neskončno vrsto pred restavracijo ne moremo vplivati, zato se ne splača jeziti in izgubljati energije.

…POSTANEMO PRIJAZNEJŠI
Lepa beseda lepo mesto najde, še toliko bolj v neznanem kraju, kjer nikogar ne poznamo. Le redko bomo naleteli na res slab odziv.

…POSTANEMO BOLJ ODPRTI
Če doma ne veljamo za najzgovornejše, se to na potovanju lahko prav kmalu spremeni. Medtem ko sprašujemo za pravo pot, se zlahka zapletemo v pogovor z neznancem, še bolj, če potujemo sami in smo odvisni le od nas samih.

…POSTANEMO BOLJ NEUSTRAŠNI
Potovanja nas silijo iz cone udobja, a preko njih ugotavljamo svoje zmožnosti in meje. Mnogokrat se zgodi, da smo na potovanju celo bolj sproščeni in poskusimo stvari, ki jih doma nikoli ne bi. Na primer skok s padalom ali plavanje z morskimi psi.

…POSTANEMO BOLJ ZADOVOLJNI
Vsak potrebuje odmor od napornega in stresnega delavnika. Potovanja nas napolnijo z energijo in novimi vtisi, ki jih hranimo še dolgo po prihodu domov.

Sledite nam

Najbolj brano

Oznake

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio


Sledite nam


RSS Ustavi se!