Kako potovati s prijatelji?

Potovanja

Nazaj se boste vrnili še bolj povezani, poleg tega pa boste delili izjemne spomine in to je nekaj, za kar je vredno včasih malo potrpeti.

se vračamo: “Z veseljem se že leta vračamo v Italijo (v glavnem obdelali že celo, “manjkajo” nam pravzaprav samo še poletni Dolomiti), letos gremo verjetno že tretjič v Francijo (obdelali južno obalo z zaledjem, delček gradov ob Loari, zdaj pride na vrsto Bretanja, Normandija, ki smo ju pred časom samo oplazili). Lepo se je potepat tudi po avstrijskih jezerih. Španska J obala kakih presežkov, kar se narave tiče, sicer ne nudi (vsaj ne za moj okus), so pa krasna mesta. Severno obalo imamo pa še v načrtu. Skratka,če mene kdo vpraša, kam po Evropi je za it in kam bi se jaz še vrnila, je moj odgovor: povsod. Vendar se nikoli ne vračamo na iste kraje, ker je še tooolikoo novih za odkrit.”

Preberi tudi:“Grand tour” po Evropi

# Izbira sopotnikov

Več potnikov, več težav in prilagajanja. Za potovanje izberite le par prijateljev. Prav tako sta pitje kave in zabava do jutranjih ur sta eno, potovanje pa je druga zgodba. Preverite s kom lahko preživite več dni ali tednov skupaj.

Preberi tudi: Španski tapas

# Načrtovanje potovanja

Pred potovanjem se pogovorite o vaših načrtih in željah ter ugotovite, če se ta skladajo s prijateljivimi. Ne glede na to, da potujete v skupini pa ni potrebno prav vsak trenutek preživiti skupaj. Morda se vaše želje razlikujejo ali pa potrebujete nekaj časa le zase.

# Ohranite mirne živce

Morda ste vi ali vaši prijatelji nerazpoloženi in že skoraj nevzdržni. Ostanite mirni, v novem okolju, utrujeni in lačni ljudje reagiramo bolj intenzivno.

Preberi tudi: Zakaj Azijci jedo s palčkami?

# Izognite se prepirom

Umaknite se od manjših nesporazumov, preden ti postanejo prepiri, sploh če se prerekate o nepomembnih stvareh. Preden prijateljem očitate, da so nemogoči, pomislite kako se obnašate sami. Morda  s svojim ravnanjem tudi vi živcirate njih. Prijateljstev ni vredno tvegati za nepomembne nesporazume, ki bodo slej ko prej minili.

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Izkušnje delite z nami na forumu: Kam in kako na počitnice

Sledite nam

RSS Ustavi se!

 • Kako sem se in se soočam s svojimi strahovi
  Z znanjem za življenje in vsakodnevnim delom na sebi sem se uspela osvoboditi tudi največjih frustracij in strahov
 • Vonj oceana, nežen vetrič in mir – 5-minutni odklop
  V mnogih literaturah je stresni odgovor zložen v predalčke – stopnja ena, dva, tri itd. Vendar to je le teoretična interpretacija stresnih reakcij, ki pa se od posameznika do posameznika razlikuje.
 • C4
  Takratna izguba službe in nenadna smrt očeta so me pretresli do temeljev. V vrtincu zame že tako prehitrega življenjskega tempa, ki me je pogoltnil, in dodatnega šoka nisem mogla več dihati ...
 • Potlačen strah nezavedno prenašamo na potomce
  Zavedanje širšega družinskega konteksta vzorca potlačenja strahu nam daje možnost notranje biološke in psihološke osvoboditve ter omogoča, da potlačenega strahu ne prenašamo na naslednje potomce.
 • Kako preko strahov do samozavesti?
  Občasno me kontaktira kdo, ki bi želel imeti boljšo samozavest in pričakuje razrešitev svoje situacije v enem samem kratkem srečanju. Seveda je to mogoče. Toda čudeži se ne zgodijo vsak dan.