fbpx

Kako Newyorčani prepoznajo turista

Novice, Potovanja

Preberite si nekaj najpogostejših spodrsljajev, ki lahko takoj izdajo, da niste vajeni življenja v velikem jabolku.

Ko se turist prvič napoti v New York, je pogosto malce živčen zaradi slovesa, ki ga imajo Newyorčani. Veljajo namreč za precej neizprosne, celo nesramne. Seveda bi se radi čim bolj stopili s tamkajšnjimi prebivalci. Poglejmo, katerim klasičnim napakam se morate poskušati izogniti. Na spodnjem seznamu je nekaj najpogostejših spodrsljajev, ki lahko takoj izdajo, da niste vajeni življenja v velikem jabolku. In Newyorčani amaterje takoj zavohajo.

1. Bolščite v zvezdnike:

New York je poln največjih zvezd. In dejansko se jih da precej enostavno (in pogosto) videvati na vsakem koraku. V nasprotju s hektičnim, s paparaci in z radovedneži prežetim Los Angelesom, Newyorčani zvezdnike preprosto ignorirajo – kot vse druge ljudi.

Brad Pitt z družino

Preberi tudi: Na potep z balonom

2. Vprašate za smer do Empire State Buildinga:

V večini primerov morate le pogledati – gor.

Empire State Building

3. Vprašate, katera je najhitrejša pot do Kipa svobode:

Odvisno od tega, kako hitro lahko plavate.

Kip svobode

4. Times Square označujete za “downtown” (center):

Da, območje downtowna v večini metropol označuje živahno kulturno in komercialno središče, a v New Yorku se “downtown” običajno začne južno od 14. ulice. Times Square okoli 43. ulice tako spada v midtown….

Times Square

čista resnica41: “Midva z možem sva bla 3 leta nazaj 14 dni v Ameriki, od tega obiskala 5 dni NY, pa 3 dni Philadelphio, 3 dni Manchaster in 3 dni washington. skupaj zapravila 5.000€…od tega 1600€ samo za karte iz LJ v Frankfurt in NY in nazaj…pri kartah se da defenitivno prišparat, še posebej če sama mal prebrskaš…midva nisva imela časa za iskanje, saj sva se odločila za odhod 14 dni pred potovanjem (niso v službi želeli odobrit dopusta!)…
Hoteli v NY so kar dragi, če ne želiš bit uro oddaljena od dogajanja…midva sva zato vzela rajše bolj star hotel v centru (da ne potrebujem za vsak ogled hodit na podzemno)…zame je najpomembnejše, da so ble čiste rjuhe, ostalo me ne moti… poglej malo po Hostel.com, kjer so tudi cenejši hoteli oz. hostli s privat sobami…
Ostale stvari (hrana in obleke) so cenovno isto drage ali pa ccenejše od nas… no, spet odvisno kajin kje kupiš.

Glede vodiča LP…pojdi v eno knjigarno, jih malo prelistaj in boš vidla kateri ti najbolj odgovarja in tistega kupi. Ne rabiš dveh ali treh. Eden je več kot dovolj!”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!