fbpx

Kako Newyorčani prepoznajo turista

Novice, Potovanja

Preberite si nekaj najpogostejših spodrsljajev, ki lahko takoj izdajo, da niste vajeni življenja v velikem jabolku.

Ko se turist prvič napoti v New York, je pogosto malce živčen zaradi slovesa, ki ga imajo Newyorčani. Veljajo namreč za precej neizprosne, celo nesramne. Seveda bi se radi čim bolj stopili s tamkajšnjimi prebivalci. Poglejmo, katerim klasičnim napakam se morate poskušati izogniti. Na spodnjem seznamu je nekaj najpogostejših spodrsljajev, ki lahko takoj izdajo, da niste vajeni življenja v velikem jabolku. In Newyorčani amaterje takoj zavohajo.

1. Bolščite v zvezdnike:

New York je poln največjih zvezd. In dejansko se jih da precej enostavno (in pogosto) videvati na vsakem koraku. V nasprotju s hektičnim, s paparaci in z radovedneži prežetim Los Angelesom, Newyorčani zvezdnike preprosto ignorirajo – kot vse druge ljudi.

Brad Pitt z družino

Preberi tudi: Na potep z balonom

2. Vprašate za smer do Empire State Buildinga:

V večini primerov morate le pogledati – gor.

Empire State Building

3. Vprašate, katera je najhitrejša pot do Kipa svobode:

Odvisno od tega, kako hitro lahko plavate.

Kip svobode

4. Times Square označujete za “downtown” (center):

Da, območje downtowna v večini metropol označuje živahno kulturno in komercialno središče, a v New Yorku se “downtown” običajno začne južno od 14. ulice. Times Square okoli 43. ulice tako spada v midtown….

Times Square

čista resnica41: “Midva z možem sva bla 3 leta nazaj 14 dni v Ameriki, od tega obiskala 5 dni NY, pa 3 dni Philadelphio, 3 dni Manchaster in 3 dni washington. skupaj zapravila 5.000€…od tega 1600€ samo za karte iz LJ v Frankfurt in NY in nazaj…pri kartah se da defenitivno prišparat, še posebej če sama mal prebrskaš…midva nisva imela časa za iskanje, saj sva se odločila za odhod 14 dni pred potovanjem (niso v službi želeli odobrit dopusta!)…
Hoteli v NY so kar dragi, če ne želiš bit uro oddaljena od dogajanja…midva sva zato vzela rajše bolj star hotel v centru (da ne potrebujem za vsak ogled hodit na podzemno)…zame je najpomembnejše, da so ble čiste rjuhe, ostalo me ne moti… poglej malo po Hostel.com, kjer so tudi cenejši hoteli oz. hostli s privat sobami…
Ostale stvari (hrana in obleke) so cenovno isto drage ali pa ccenejše od nas… no, spet odvisno kajin kje kupiš.

Glede vodiča LP…pojdi v eno knjigarno, jih malo prelistaj in boš vidla kateri ti najbolj odgovarja in tistega kupi. Ne rabiš dveh ali treh. Eden je več kot dovolj!”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Loti Palmer: Prepoznajte (narcistične) metode manipulacije
  Oseba z narcističnimi lastnostmi (ali motnjo) potrebuje občutek, da je svet okoli nje tak, kot ga vidi in razume ona, zato si za dosego tega cilja pomaga z različnimi sredstvi. Glavno med njimi je manipulacija. Spoznajte najbolj pogoste oblike in se jim z znanjem in veščinami uprite.
 • Vsak človek ima v sebi čarobno vilo
  Vsak izmed nas si je že kdaj zaželel, da bi imel čarobno moč iz pravljic in bi z njo premikal gore, si uresničeval skrite želje ali pa se maščeval ljudem, ki so nas prizadeli. Tudi jaz imam kdaj tako željo.
 • Ustavi se in prisluhni … zvokom narave … glasu tišine … sočloveku … sebi
  Kaj se zgodi, ko se naše telo umiri, pozornost prenesemo na to, kar čutimo in manj, kar mislimo, ter se prepustimo tihemu opazovanju tega, kar nas v naravi obdaja in kar se v nas naravno poraja?
 • Jasna Dolamič Gričar: Komunikacija je najtrdnejši temelj odnosov
  Dobra komunikacija je najtrdnejši temelj dobrih odnosov. To povem na vsakem srečanju, druženju, vedno, ko dobim za svoj govor priložnost. Izkazalo se je, da je moja trditev, moje prepričanje, moj moto, popolnoma pravilno, več kot pravilno, da drži kot pribito.
 • Gregor Pirc: Ko zboliš, se resno pogovoriš s seboj
  »Rak«. Že samo beseda te zdrami, kaj šele ko pomisliš, da bi se lahko zgodilo tebi. Običajno zboli nekdo iz službe, morda tvoj sosed, meni pa se to ne more zgoditi, pogosto prepričanje opiše Gregor Pirc iz društva Onkoman.