fbpx

Kako Newyorčani prepoznajo turista

Novice, Potovanja

Preberite si nekaj najpogostejših spodrsljajev, ki lahko takoj izdajo, da niste vajeni življenja v velikem jabolku.

Ko se turist prvič napoti v New York, je pogosto malce živčen zaradi slovesa, ki ga imajo Newyorčani. Veljajo namreč za precej neizprosne, celo nesramne. Seveda bi se radi čim bolj stopili s tamkajšnjimi prebivalci. Poglejmo, katerim klasičnim napakam se morate poskušati izogniti. Na spodnjem seznamu je nekaj najpogostejših spodrsljajev, ki lahko takoj izdajo, da niste vajeni življenja v velikem jabolku. In Newyorčani amaterje takoj zavohajo.

1. Bolščite v zvezdnike:

New York je poln največjih zvezd. In dejansko se jih da precej enostavno (in pogosto) videvati na vsakem koraku. V nasprotju s hektičnim, s paparaci in z radovedneži prežetim Los Angelesom, Newyorčani zvezdnike preprosto ignorirajo – kot vse druge ljudi.

Brad Pitt z družino

Preberi tudi: Na potep z balonom

2. Vprašate za smer do Empire State Buildinga:

V večini primerov morate le pogledati – gor.

Empire State Building

3. Vprašate, katera je najhitrejša pot do Kipa svobode:

Odvisno od tega, kako hitro lahko plavate.

Kip svobode

4. Times Square označujete za “downtown” (center):

Da, območje downtowna v večini metropol označuje živahno kulturno in komercialno središče, a v New Yorku se “downtown” običajno začne južno od 14. ulice. Times Square okoli 43. ulice tako spada v midtown….

Times Square

čista resnica41: “Midva z možem sva bla 3 leta nazaj 14 dni v Ameriki, od tega obiskala 5 dni NY, pa 3 dni Philadelphio, 3 dni Manchaster in 3 dni washington. skupaj zapravila 5.000€…od tega 1600€ samo za karte iz LJ v Frankfurt in NY in nazaj…pri kartah se da defenitivno prišparat, še posebej če sama mal prebrskaš…midva nisva imela časa za iskanje, saj sva se odločila za odhod 14 dni pred potovanjem (niso v službi želeli odobrit dopusta!)…
Hoteli v NY so kar dragi, če ne želiš bit uro oddaljena od dogajanja…midva sva zato vzela rajše bolj star hotel v centru (da ne potrebujem za vsak ogled hodit na podzemno)…zame je najpomembnejše, da so ble čiste rjuhe, ostalo me ne moti… poglej malo po Hostel.com, kjer so tudi cenejši hoteli oz. hostli s privat sobami…
Ostale stvari (hrana in obleke) so cenovno isto drage ali pa ccenejše od nas… no, spet odvisno kajin kje kupiš.

Glede vodiča LP…pojdi v eno knjigarno, jih malo prelistaj in boš vidla kateri ti najbolj odgovarja in tistega kupi. Ne rabiš dveh ali treh. Eden je več kot dovolj!”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.
 • Zaveza Sloveniji: prostor za odprto komunikacijo
  Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je podprlo javno pobudo, saj pristna in odprta komunikacija v praksi pomeni pogoje za uresničevanje strateških usmeritev ministrstva in Vlade pri uresničevanju svojih ciljev.
 • Kako utišati glas notranjega kritika
  Vsi imamo notranjega kritika. To je glas znotraj nas, ki nam šepeta, da nismo dovolj pametni, močni, sposobni, talentirani, privlačni, izobraženi. S tem prebuja dvom in nezaupanje v naše moči in sposobnosti. Del nas je prepričan, da nas ta glas varuje, zato mu verjamemo. Vendar notranjega kritika lahko tudi utišamo!