Kako Newyorčani prepoznajo turista

Novice, Potovanja

Preberite si nekaj najpogostejših spodrsljajev, ki lahko takoj izdajo, da niste vajeni življenja v velikem jabolku.

Ko se turist prvič napoti v New York, je pogosto malce živčen zaradi slovesa, ki ga imajo Newyorčani. Veljajo namreč za precej neizprosne, celo nesramne. Seveda bi se radi čim bolj stopili s tamkajšnjimi prebivalci. Poglejmo, katerim klasičnim napakam se morate poskušati izogniti. Na spodnjem seznamu je nekaj najpogostejših spodrsljajev, ki lahko takoj izdajo, da niste vajeni življenja v velikem jabolku. In Newyorčani amaterje takoj zavohajo.

1. Bolščite v zvezdnike:

New York je poln največjih zvezd. In dejansko se jih da precej enostavno (in pogosto) videvati na vsakem koraku. V nasprotju s hektičnim, s paparaci in z radovedneži prežetim Los Angelesom, Newyorčani zvezdnike preprosto ignorirajo – kot vse druge ljudi.

Brad Pitt z družino

Preberi tudi: Na potep z balonom

2. Vprašate za smer do Empire State Buildinga:

V večini primerov morate le pogledati – gor.

Empire State Building

3. Vprašate, katera je najhitrejša pot do Kipa svobode:

Odvisno od tega, kako hitro lahko plavate.

Kip svobode

4. Times Square označujete za “downtown” (center):

Da, območje downtowna v večini metropol označuje živahno kulturno in komercialno središče, a v New Yorku se “downtown” običajno začne južno od 14. ulice. Times Square okoli 43. ulice tako spada v midtown….

Times Square

čista resnica41: “Midva z možem sva bla 3 leta nazaj 14 dni v Ameriki, od tega obiskala 5 dni NY, pa 3 dni Philadelphio, 3 dni Manchaster in 3 dni washington. skupaj zapravila 5.000€…od tega 1600€ samo za karte iz LJ v Frankfurt in NY in nazaj…pri kartah se da defenitivno prišparat, še posebej če sama mal prebrskaš…midva nisva imela časa za iskanje, saj sva se odločila za odhod 14 dni pred potovanjem (niso v službi želeli odobrit dopusta!)…
Hoteli v NY so kar dragi, če ne želiš bit uro oddaljena od dogajanja…midva sva zato vzela rajše bolj star hotel v centru (da ne potrebujem za vsak ogled hodit na podzemno)…zame je najpomembnejše, da so ble čiste rjuhe, ostalo me ne moti… poglej malo po Hostel.com, kjer so tudi cenejši hoteli oz. hostli s privat sobami…
Ostale stvari (hrana in obleke) so cenovno isto drage ali pa ccenejše od nas… no, spet odvisno kajin kje kupiš.

Glede vodiča LP…pojdi v eno knjigarno, jih malo prelistaj in boš vidla kateri ti najbolj odgovarja in tistega kupi. Ne rabiš dveh ali treh. Eden je več kot dovolj!”

Vir fotografij: Pixabay, Stockpholio

Mnenja in izkušnje na forumu: Kam in kako na počitnice

Sledite nam

RSS Ustavi se!

 • Vdihni spokojnost
  Ko govorimo o obvladovanju stresa in njegovih posledicah, so vzhodne tradicionalne metode zelo dobrodošle, saj iskanju ustreznih rešitev – zdravila, vedenjske intervencije ali podobno.
 • Nadzorovan umik
  Dolgo sem ostala pod prho. Spirala sem s sebe njene ostudne besede, pa se me še danes držijo kot prilepljene. Ostala pa mi je zavest, da sem ravnala prav, ker sem ohranila mirno kri in se nadzorovano umaknila.
 • Ujeti v prestrašenem telesu
  Življenje s spominom prestrašenega telesa prinaša pomanjkanje občutka varnosti, kar še dodatno povečuje občutke strahu in nam onemogoča živeti svobodno življenje znotraj sebe in v odnosih.
 • Razumevanje in dvigovanje ženske moči
  Čeprav naj bi ženske po tradiciji veljale za »šibkejši« spol, pa skrivamo v sebi vendarle izjemno moč, drugačno moč, saj ne pravijo zaman, da ženska podpira tri vogale hiše. 
 • Zaslužiš si dobro življenje, ne da te nekdo tlači
  Kdorkoli bere te vrstice ... Vedi, da si vreden ljubezni, sposoben, lep, unikaten takšen kot si. Zaslužiš si dobro življenje, ne da te nekdo tlači in ponižuje, saj vsak človek ima dušo in duša zaboli.