fbpx

Kam za prvomajske praznike?

Aktivnosti, Zanimivosti

Top 7 pustolovščin z vlakom

Namenite čas potovanja razvajanju! Brez zastojev na cesti, brez iskanja osvežitve, z restavracijo ali prenočevanjem že na poti!

Predstavljamo vam 7 izletov, ki ponujajo obilo priložnosti za potepe in raziskovanje v pomladnih in poletnih dneh. Poti vlakov vodijo do številnih krajev, kjer lahko preživimo nepozaben dan in pri tem ne zapravimo veliko. Pripravili smo vam nekaj namigov, kam je zanimivo in ugodno potovati z vlakom

Na kopanje v terme, ceneje z vozovnico za vlak!

Privoščite si sproščen kopalni dan in se z vlakom zapeljite v neposredno bližino kopališč, z vozovnico za vlak pa lahko uveljavljate tudi popuste pri kopanju. Kopališča, ki so dosegljiva z vlakom in omogočajo cenejše kopanje na podlagi predložene vozovnice za vlak, tudi do 50 %, so Thermana Laško, Terme Olimia, Ptuj, Čatež, Rimske terme ter Vodni park Bohinj.

Sprehodi ob Blejskem in Bohinjskem jezeru

Dobra izbira za izlet z vlakom je tudi Blejsko in Bohinjsko jezero. Ko pridete na postajo Bled jezero, prečkate cesto in se podate peš na 5 do 10 minut dolgo pot do Zake. Od tam pa vas čaka prijeten sprehod ob jezeru, kjer lahko po poti hranite labode, se ustavite na dobri kavi ali kremšniti. Razgled na Blejsko jezero vas bo sprostil in pričaral prekrasen dan. Lahko pa se zapeljete do Bohinjske Bistrice, v Bohinj. V Bohinj Park EKO hotelu lahko z vozovnico za vlak uveljavljate popuste za kopanje v vodnem parku Bohinj.

Obisk Škocjanske jame in Predjamskega gradu

Oglejte si skrivnosti kraških jam in uživajte v pogledu na slikovito pokrajino že na poti z vlakom. Izstopite na postaji Divača, od tam pa do Škocjanskih jam vozi avtobus Slovenskih železnic. Potniki, ki imajo veljavno železniško vozovnico za potovanje do Divače, nadaljujejo potovanje z avtobusom do Škocjanskih jam brezplačno.

Obisk železniškega muzeja in zgodovinskih znamenitosti

Spoznajte mogočnost zgodovine vlakov in obiščite Muzej Slovenskih železnic na Parmovi ulici v Ljubljani. Ob sobotah, 19. maja, 16. junija, 25. avgusta, 15. septembra, 20. oktobra in 15. decembra, pripravljajo posebne animacijske programe za otroke. Če se boste odločili prenočiti v Ljubljani, priporočamo hotel Cubo v centru Ljubljane ali Hotel Meksiko, ki je tudi v središču Ljubljane, kjer lahko uveljavljate 20 % popust na nočitve, ali Hotel Park v središču Ljubljane, kjer lahko z vozovnico za vlak uveljavljate 15 % popust. Zgodovinsko zanimivi mesti za obisk z vlakom sta tudi Celje in Ptuj.

V živalski vrt v Zagreb ter naprej do Beograda

Izberite za izlet Zagreb in se do hrvaške prestolnice zapeljite le za 9 evrov. Če potujete v skupini, priporočamo vozovnico City Star. Družina z dvema odraslima in dvema otrokoma bo tako za povratno vozovnico odštela le 30,50 evra. Med Ljubljano in Zagrebom vozijo kar štirje direktni vlaki na dan. Sprehodite se po starem mestnem jedru ali pa si oglejte živalski vrt ZOO Zagreb, ki je skoraj v središču mesta. Od železniške postaje do glavnega zagrebškega trga – Trga bana Jelačiča je prijeten sprehod mimo Trga kralja Tomislava, mimo palače arheološkega muzeja, hrvaške akademije znanosti in umetnosti, moderne galerije do Zrinjevca. Oglejte si stolnico, največjo hrvaško sakralno zgradbo, sprehodite se skozi znamenita Kamnita vrata do Gornjega grada. Tu so cerkev sv. Marka, palača hrvaškega sabora ter Banski dvori, kjer so nekdaj prebivali hrvaški bani, danes pa je tu sedež vlade. Lahko pa nadaljujete pot tudi do živahnega Beograda. Nizkocenovna vozovnica iz Ljubljane stane le 25 evrov. Navdušila vas bo stara trdnjava nad sotočjem rek – Kalemegdan, boemska četrt – Skadarlija, ki je ohranjena takšna, kakršna je bila pred sto in več leti, razgled z Avale, poletje na Adi Ciganliji. Beograd pa je tudi idealno izhodišče za potovanja v notranjost Srbije ali na črnogorsko obalo.

Na tortico in kavo s smetano v Gradec ali na Dunaj

Zleknite se v kupe, si v Gradcu privoščite potep in kavo s smetano ter nadaljujte potovanje do Dunaja. Iz Ljubljane že od 29 evrov naprej. Gradec je drugo največje avstrijsko mesto, v katerem so v zadnjih letih zrasle številne moderne zgradbe. Najbolj znani sta zagotovo Kunsthaus (hiša moderne umetnosti), zgrajena po načrtih Petra Cooka in Colina Fournierja, muzejska stavba na bregu Mure in Murinsel (otok na Muri), umetni otok v obliki školjke na reki, na katerem je odlična kavarna, kjer se lahko posladkate, odprto letno gledališče in otroško igrišče.

Sledite nam

Oznake

Do madžarske prestolnice

Doživite prijetno pot mimo Blatnega jezera, Veszprema v Budimpešto, mesto ob bregovih Donave, polno mostov in tradicionalnih madžarskih gostiln – čard, že od 15 evrov naprej. Opera, Parlament in Kraljeva palača so samo nekateri od utrinkov bogatega turizma v Budimpešti.

CENEJE NA POT po Sloveniji!

• Ob sobotah, nedeljah in praznikih lahko potujete do 5 dni neomejeno po Sloveniji z vozovnico IZLETka. IZLETka za odraslega stane 15 evrov, za otroka med 6. in 12. letom pa 7,50 evra. Imetniki kartice ugodnosti SŽ Družine lahko pri nakupu vozovnice IZLETka izkoristi dodatne ugodnosti. Do deset oseb, vpisanih na SŽ kartici ugodnosti – DRUŽINE, potuje ob koncih tedna in praznikih, neomejeno do pet dni, za samo 30 evrov.
• Za občasna potovanja po Sloveniji priporočamo SŽ kartico ugodnosti DRUŽINE, s katero potujete vse dni v letu 40 % ceneje. Otroci do 12. leta pa v vašem spremstvu potujejo brezplačno. Povratna potovanja ob koncih tedna in dela prostih dnevih v Sloveniji so prav tako cenejša, in sicer za 30 %. Otroci do 6. leta v spremstvu odraslega potujejo brezplačno, od 6. do 12. leta pa po polovični ceni.


Sledite nam


RSS Ustavi se!