fbpx

Kam na rum, da dobite pogum?

Novice

Hongkong – raj za ljubitelje ruma Temni ali svetli? Začinjen, zlati ali premium? Zaželite si kakršen koli rum in dobili ga boste. Le v Hongkong boste morali “skočiti”. Lokal Lobby Lounge v hotelu Marco Polo v Hongkongu se je v Guinnessovo knjigo rekordov vpisal po prav posebnem “dosežku”: za njegovo točilno mizo je mogoče dobiti […]

Hongkong – raj za ljubitelje ruma

Temni ali svetli? Začinjen, zlati ali premium? Zaželite si kakršen koli rum in dobili ga boste. Le v Hongkong boste morali “skočiti”.

Lokal Lobby Lounge v hotelu Marco Polo v Hongkongu se je v Guinnessovo knjigo rekordov vpisal po prav posebnem “dosežku”: za njegovo točilno mizo je mogoče dobiti kar 102 vrsti ruma, kar je največ na svetu. Lastnik “bara z največ različicami ruma na svetu”, John Girard, je seveda tudi sam veliki ljubitelj te žgane pijače, ki so jo radi pili mornarji.

Pri nas je morda najbolj znan kubanski rum.

foto: EPA

“To je ogromno priznanje za nas. Ne le, da bo ime hotela zaokrožilo po svetu, s tem rekordom želimo tudi spodbuditi v ljudeh spoštovanje in navdušenje nad rumom, najboljšo pijačo na svetu,” je dejal.

Pri Guinnessu so znani, da vsak rekord skrbno preverijo, tako je bilo tudi v tem primeru. Nekaj pristojnih je preverilo vsakega izmed 102 rumov z vsega sveta, predstavnikom hotela in medijev pa so barmani zamešali tudi nekaj najboljših rumovih koktejlov…..


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.