fbpx

Kanadski volivci na predčasne volitve

Novice

Ottawa – Kanadčani že tretjič v štirih letih volijo nov parlament. Premier Stephen Harper, ki od leta 2006 vodi manjšinsko vlado, je razpisal predčasne volitve, ker naj bi opozicija blokirala delo vlade. Zadnje javnomnenjske raziskave po kampanji, katere glavna tema je bila gospodarstvo, napovedujejo ponovno zmago konservativcem. Volitve nujne zaradi primernega soočenja z gospodarsko krizo […]

Ottawa – Kanadčani že tretjič v štirih letih volijo nov parlament.

Premier Stephen Harper, ki od leta 2006 vodi manjšinsko vlado, je razpisal predčasne volitve, ker naj bi opozicija blokirala delo vlade.

Zadnje javnomnenjske raziskave po kampanji, katere glavna tema je bila gospodarstvo, napovedujejo ponovno zmago konservativcem.

Volitve nujne zaradi primernega soočenja z gospodarsko krizo

Foto: Reuters 

Harperjeva stranka je s 127 poslanci v 308-članskem spodnjem domu parlamentu leta 2006 oblikovala manjšinsko vlado, ki se je morala pri sprejemanju zakonodaje zanašati na podporo opozicije……….

 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • SLIKOVITO z Nomi Hrast
  Zdi se, da počasi prehajamo nazaj na stare tirnice življenja, pa vendar vsakega izmed nas v mislih spremljajo skrbi in tegobe, ki so povezane s trenutno situacijo.
 • SLIKOVITO z Lidijo Bašič Jančar
  Biti zrel v svoji nezrelosti in živeti »nezrelost« takrat, ko je za to čas, je v resnici najbolj zrelo dejanje.
 • Ekološko + lokalno je idealno!
  Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano so pripravili akcijo za ozaveščanje širše slovenske javnosti o lokalni ekološki hrani, o tem, kako je pridelana in predelana ekološka hrana, kaj potrošniku zagotavlja zeleni znak za ekološko živilo, pa tudi o koristnosti zauživanja ekoloških živil in podpori slovenskim (lokalnim) ekološkim pridelovalcem in predelovalcem.
 • [SLIKOVITO z Nomi Hrast]
  Kalejdoskop življenja vrtimo vsak dan. Vedno znova zavrtimo mozaik trenutkov, ki nam sestavijo novo, drugačno sliko.
 • Ti povabiš, Radenska časti!
  Na spletni strani www.zaskupaj.si si zagotovite kupon – račun za pijačo bodo namreč poravnali v Radenski!