fbpx

Kanadski volivci na predčasne volitve

Novice

Ottawa – Kanadčani že tretjič v štirih letih volijo nov parlament. Premier Stephen Harper, ki od leta 2006 vodi manjšinsko vlado, je razpisal predčasne volitve, ker naj bi opozicija blokirala delo vlade. Zadnje javnomnenjske raziskave po kampanji, katere glavna tema je bila gospodarstvo, napovedujejo ponovno zmago konservativcem. Volitve nujne zaradi primernega soočenja z gospodarsko krizo […]

Ottawa – Kanadčani že tretjič v štirih letih volijo nov parlament.

Premier Stephen Harper, ki od leta 2006 vodi manjšinsko vlado, je razpisal predčasne volitve, ker naj bi opozicija blokirala delo vlade.

Zadnje javnomnenjske raziskave po kampanji, katere glavna tema je bila gospodarstvo, napovedujejo ponovno zmago konservativcem.

Volitve nujne zaradi primernega soočenja z gospodarsko krizo

Foto: Reuters 

Harperjeva stranka je s 127 poslanci v 308-članskem spodnjem domu parlamentu leta 2006 oblikovala manjšinsko vlado, ki se je morala pri sprejemanju zakonodaje zanašati na podporo opozicije……….

 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko se vse podre kot domine …
  Pred petimi leti, se mi je po ločitvi in dogovoru glede skrbništva sina, v zasebnem življenju ponovno nasmehnila sreča. Priznam, da nisem pričakovala, niti nisem iskala novega razmerja.
 • Pohvala da ljudem krila
  Letošnja akcija Ustavi se! je bila posvečena komunikaciji, ki je temelj kakovostnih odnosov. Velikokrat pozabljamo, kako pomemba je pri tem pohvala, zato so v Lidlu Slovenija interno nagradno aktivacijo zgradili okrog nje. Svoje zaposlene so povabili, da predlagajo sodelavke in sodelavce, ki skrbijo za dobro voljo v delovnem okolju in so vir pozitivne energije. Prejeli […]
 • Obljubili smo, da bodo prisluhnili, in smo.
  Vseslovenska javna pobuda Ustavi se!, ki je že tretje poletje opozarjala na posledice prehitrega tempa življenja, njihove vzroke in rešitve, se zaključuje. Letos so Slovence nagovorili s pozivoma: Ustavi se! … In povej. / In prisluhni. Tak slogan so izbrali, ker pogrešajo dvosmerno komunikacijo.
 • Manca Fekonja: Jazz me navdihuje in mi ustavi čas
  Manca Fekonja je stara 18 let in obiskuje 4. letnik gimnazije Ljubljana za Bežigradom. Že od malih nog je glasba njen način komuniciranja. To potrdijo tisti, ki jo poznajo in so skupaj z njo odraščali. Manca in glasba sta bila eno.
 • Na “ustavi se dnevu” v Celju
  V soboto smo se Dormeo Slovenija in ekipa Ustavi se! ustavili v Citycentru v Celju.