fbpx

Kanadski volivci na predčasne volitve

Novice

Ottawa – Kanadčani že tretjič v štirih letih volijo nov parlament. Premier Stephen Harper, ki od leta 2006 vodi manjšinsko vlado, je razpisal predčasne volitve, ker naj bi opozicija blokirala delo vlade. Zadnje javnomnenjske raziskave po kampanji, katere glavna tema je bila gospodarstvo, napovedujejo ponovno zmago konservativcem. Volitve nujne zaradi primernega soočenja z gospodarsko krizo […]

Ottawa – Kanadčani že tretjič v štirih letih volijo nov parlament.

Premier Stephen Harper, ki od leta 2006 vodi manjšinsko vlado, je razpisal predčasne volitve, ker naj bi opozicija blokirala delo vlade.

Zadnje javnomnenjske raziskave po kampanji, katere glavna tema je bila gospodarstvo, napovedujejo ponovno zmago konservativcem.

Volitve nujne zaradi primernega soočenja z gospodarsko krizo

Foto: Reuters 

Harperjeva stranka je s 127 poslanci v 308-članskem spodnjem domu parlamentu leta 2006 oblikovala manjšinsko vlado, ki se je morala pri sprejemanju zakonodaje zanašati na podporo opozicije……….

 

 


Sledite nam


RSS Ustavi se!

 • Ko gozd zapolni praznino
  Poslušam, ko ne vem, kam. In grem tja, kjer je moja duša doma. Vprašam in slišim. In vem, kaj mi povedati ima, narava. Znova in znova. Pojdi v gozd. Bodi, kot da nisi nič. Šele prazen lahko postaneš spet poln in šele praznina naredi prostor zate, pravega tebe.
 • Obstaja naravni talent za komunikacijo ali se tega naučimo?
  Komuniciranje je del našega vsakdana. Ne moremo ne komunicirati. Vse, kar počnemo, je komunikacija.
 • Alarm in srčni reset
  Kip sem. Okamenela. Kaj se dogaja?! Ne morem se premikati! Kot bi bila ujeta pod največjo skalo, kar sem jih kdaj videla. Sanjam z odprtimi očmi? Ne, tu sem, budna, a brez moči.
 • Skozi oči življenja
  Budilka me kljub močnemu zvonjenju ni več spravila iz postelje. Glava je delala na polno, ampak telo ni več ubogalo, ni več delalo. Kapitulirala sem.
 • Kaj vse sem zaradi ne ljubezni in pretepanja doživel
  Moje življenje v otroštvu je bilo, kot je povedal psihoterapevt, povsem uničeno.